Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Een nieuw winterseizoen begint, Mt Hutt, Nieuw Zeeland

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Na 4 jaar afwezigheid ben ik terug in Methven, een klein dorpje gelegen in de Nieuw Zeelandse provincie Canterbury. Methven ligt op ongeveer 10 kilometer van het skigebied Mount Hutt. Het skigebied is ook precies de reden dat ik hier ben. Ik heb 4 jaar geleden in de Snowsports School van Mount Hutt gewerkt en deze zomer/winter ga ik daar wederom aan de slag.

Ik ben hier nu een week en Mount Hutt is sinds gister geopend voor het publiek, het eerste skigebied in Nieuw Zeeland deze winter. De geplande openingsdatum was 17 dagen eerder, maar wegens milde temperaturen was de opening uitgesteld. Een aantal heldere, koude nachten zorgden ervoor dat de sneeuwmakers aan de slag konden en ten slotte kwam er alsnog een aantal centimeters sneeuw uit de lucht vallen en kon het skigebied toch open. Belangrijk, want elke dag dat Mount Hutt gesloten is, kost het moederbedrijf NZSki geld.

 
Ik hoop dat ik zelf ook snel aan de slag kan, aangezien ik nog wacht op het groene licht vanmijn supervisor hier. Vanwege de langzame start zijn nog niet alle skileraren/ressen aan het werk….Op de foto’s in dit artikel kunt u een mooie indruk krijgen van de prachtige provincie Canterbury en het kleine, maar prachtige skigebied Mount Hutt.


 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in