Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Een blessure door sneeuwtekort is eigen risico

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Skigebieden hoeven geen extra juridische maatregelen te nemen om niet aansprakelijk gesteld te worden bij blessures vanwege een tekort aan sneeuw. Dit nieuws bracht ORF vandaag naar buiten naar aanleiding van de adviezen die uitgegeven werden door gespecialiseerde advocaten.

Vooral in de lagergelegen skigebieden is de kans op blessures vanwege de beperkte sneeuwlaag groot. De sneeuwkanonnen hebben de pistes voorzien van een laag sneeuw, maar vlak daarnaast is alles nog helemaal bruin. Kom je vanwege controleverlies buiten de pistes terecht dan is de kans aanwezig dat je nare blessures oploopt vanwege de stenen en boomstronken.

Voor skigebieden is het belangrijk om de hellingen veilig op te leveren. Volgens advocaat Andreas Ermacora in Innsbruck moeten de skiërs beseffen dat de risico’s nu groter zijn en dat een skigebied aansprakelijk stellen onredelijk is. De skiërs en snowboarders moeten zelf hun stijl en snelheid aanpassen zodat het aantal ongelukken verminderd wordt. Niet zoals in deze video dus.

In veel skigebieden zijn de pistes nog niet geopend en wordt er voornamelijk een beroep gedaan op de hogergelegen skigebieden waar de sneeuwkanonnen afgelopen maand een goede basislaag hebben gemaakt.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in