Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Echtpaar gered in Saalbach tijdens een zoektocht naar ski’s

politiehelikopter

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Afgelopen weekend gebeurde iets opvallends in Saalbach. Tijdens het wandelen is een man samen met zijn vrouw gered van de Staffkogel. Zij waren waren hier niet zomaar voor hun plezier aan het wandelen… Ze waren op zoek naar kwijtgeraakte ski’s van een kennis. De zoekactie van het echtpaar in Saalbach eindigde uiteindelijk in een reddingsactie.

Zoektocht naar ski’s

Het stel is volgens de politie met hun fiets van Aurach bij Kitzbühel naar de Hochwildalm in Tirol gefietst. Daar begon de wandeltocht richting de Staffkogel in Saalbach. In een steile geul op deze bergtop zouden namelijk de ski’s moeten liggen van een vriend. Deze is hij afgelopen winter kwijtgeraakt in het bekende skigebied Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Maar deze zoektocht van het echtpaar in Saalbach eindigde helaas niet zoals ze gehoopt hadden.

Echtpaar gered in Saalbach

Na een lange zoektocht naar de ski’s moest het stel opgeven en hulp inschakelen. Op bijna 1800 meter bleek de 57-jarige man vast te zitten. Hij kon geen kant meer op door een geul en toen werden de reddingsdiensten gebeld. Gelukkig bleven zowel de man als de vrouw ongedeerd. Ze werden opgehaald door de Salzburger bemanning van de Libelle-politiehelikopter en naar het dal van Saalbach gebracht.

Lees ook: Grote reddingsactie: 38 passagiers gered uit gondel in Oostenrijk

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in