Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Dure skidag voor twee zeer dronken wintersporters in Kronplatz

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Woensdag hebben twee zwaar dronken wintersporters uit Slovenië een boete gekregen in het Italiaanse skigebied Kronplatz. Tijdens een routinecontrole op het gebruik van alcohol heeft de politie de wintersporters gecontroleerd en bestraft. Het tweetal probeerde in dronken toestand naar het dal te skiën, maar dit ging niet en daarom moest voor deze wintersporters ook nog eens de reddingsdienst in actie komen.

Dronken wintersporters in Italië

In Italië worden er in verschillende skigebieden vaker alcoholcontroles gedaan op de piste. In dit wintersportland geldt een maximale promillage van 0,5% op de piste. Heb je meer gedronken, dan riskeer je een boete. In Olang, aan de rand van het skigebied Kronplatz, kregen twee Sloveense wintersporters te maken met deze officiële regels. Ze werden gecontroleerd door de Carabinieri en waren zwaar dronken. Ondanks hun toestand probeerden ze naar het dal te komen op ski’s.

Reddingsdienst in actie

Het echtpaar (46 en 35 jaar oud) was in verschillende hutten en bars in het skigebied geweest voor een drankje. Beiden konden niet meer op hun benen staan en dus ook niet meer skiën. Om deze reden heeft de politie de reddingsdienst ingezet. Ze zijn naar het dal gebracht door de reddingsmedewerkers.

Boete

De kosten voor de skidag woensdag zijn na dit incident flink opgelopen… Ze hebben beide een boete gekregen voor het alcoholgebruik op de piste van elk € 102,- exclusief administratie kosten. Ook mogen ze hun portemonnee nog eens opentrekken voor de reddingsoperatie, deze is voor de eigen kosten.

Lees ook: POLL: zoveel alcohol drinken Nederlanders op de piste

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in