Nieuwsalert per mail ontvangen

Duitse meerderheid tegen kunstsneeuw in skigebieden

Doordat de sneeuwval aan het begin van het seizoen op zich heeft laten wachten, hebben veel skigebieden massaal moeten inzetten op het gebruik van sneeuwkanonnen. Niet iedereen is het eens met deze strategische keuze, omdat het gebruik van sneeuwkanonnen ten koste zou gaan van de natuur. Een meerderheid van de Duitsers is dan ook fel tegen het gebruik hiervan. Dit is gebleken uit een onderzoek van ZEIT ONLINE

Uit het onderzoek is gebleken dat 56% van de Duitsers het niet eens is dat skigebieden kunstsneeuw gebruiken om de skigebieden te voorzien van sneeuw. Als de natuur niet genoeg sneeuw heeft verzorgd dan moeten er geen sneeuwkanonnen en andere hulpmiddelen ingezet worden om dit te stimuleren. 29% was daarentegen voor de productie van kunstmatige sneeuw.

Na de teleurstellende seizoensstart wordt er in veel skigebieden gediscussieerd over de toekomstige strategieën. Moet er meer ingezet gaan worden op kunstsneeuw voorzieningen, of moeten de gebieden meer inkomsten gaan generen uit andere bronnen? 78% van de respondenten is van mening dat de natuur niet ten koste mag gaan van het toerisme. Slechts 10% beoordeelt de belangen van de toeristische sector hoger.

Alle hierboven aangegeven statistieken zijn geleverd door de YouGov Duitsland AG. In totaal deden 1.027 volwassenen mee aan het onderzoek. De resultaten zijn gewogen en zijn representatief.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in