Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Duidelijk voelbare aardbeving bij Kitzbühel

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Gistermiddag is er een aardbeving van 3,3 op de schaal van Richter gemeten tussen Jochberg en Mittersill bij Kitzbühel. In Oostenrijk komen vaker kleinere tot voelbare aardbevingen voor. De laatste, zwaardere aardbeving was bij Ehrwald eind januari.

Aardbeving bij Kitzbühel

De grond begon gisteren rond 13.30 uur te trillen in de regio Kitzbühel. Tussen Jochberg en Mittersill zijn de meeste meldingen gedaan van de aardbeving. De trillingen hebben geen grote schade aangericht, enkel kleine voorwerpen vielen om. Wel waren er harde geluiden te horen.

Geen zorgen

De afgelopen weken vonden er vaker aardbevingen plaats in Oostenrijk, wat overigens niet heel bijzonder is. Het gaat om lichte bevingen, die vaak niet eens voelbaar zijn. Als je naar deze regio op vakantie gaat, hoef je je dus geen zorgen te maken.

Meerdere aardbevingen

Sinds januari was er een reeks van kleine aardbevingen in Tirol te voelen. Niet alleen in Tirol, ook de rest van Oostenrijk kreeg te maken met trillingen. Deze bleven beperkt, maar waren in enkele gevallen wel te voelen. De meest heftige aardbeving van de afgelopen tijd werd gemeten in Noord-Italië. Deze was zelfs heel duidelijk te voelen in Oostenrijk. De aardbeving met 4,5 op de schaal van Richter vond plaats in Friuli. Er werd structurele schade aan gebouwen gemeld. De aardbeving was het meest voelbaar bij de grens tussen Karinthië en Oost-Tirol. Er zijn 1200 meldingen van deze trillingen gestuurd naar de ZAMG.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in