Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Drugshandel ontmanteld in het Franse skigebied Avoriaz

Dorp Avoriaz zonsopkomst

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

In het Franse skigebied Avoriaz zijn twee seizoensarbeiders opgepakt voor het dealen in cannabis. De twee boden twee agenten die op vakantie waren in het skigebied drugs aan. Dankzij deze voorval werd uiteindelijk een hele drugsbende opgerold. De gearresteerden zitten nu in hechtenis en hun straf wordt over een paar maanden bepaald in de rechtbank.

Drugs aangeboden aan agenten

In de nacht van 23 op 24 december boden twee seizoensarbeiders in Avoriaz cannabis aan twee personen aan, waarvan zij vermoedden dat het toeristen waren. De twee jongeren, van 20 en 23 jaar oud, vertelden over hun bedrijf in het skigebied. Maar wat ze niet doorhadden, was dat ze drugs aanboden en informatie gaven aan twee politieagenten. De agenten waren op dat moment niet aan het werk, maar op vakantie en dus ‘normaal’ gekleed. Tijdens het gesprek verzamelden de agenten alle nodige informatie van de seizoensarbeiders en op deze manier konden ze de volgende dag heel makkelijk gearresteerd worden door de politie van Thonon-les-Bains.

Opgepakt voor drugshandel

De politie deed de volgende dag een inval op de werkplek van de jongeren met het hondenteam, ook werden de accommodaties doorzocht. Toen ze aankwamen was er geen spoor van de drugs te vinden, wel rook de kluis verdacht veel naar cannabis. Met de honden zijn uiteindelijk de verboden middelen gevonden in een toilet. De telefoons van het tweetal werd ingenomen en ze werden opgepakt.

Drugsbende ontmanteld

Via de ingenomen telefoons is een hele drugsbende ontmanteld in het skigebied. Daarnaast hebben de twee gearresteerden ook hun strafbare feiten toegegeven. Over een paar maanden moeten ze voor de rechter komen en daar wordt de straf bepaald. Ondertussen heeft de politie de strijd tegen drugshandel in Avoriaz als prioriteit gemaakt. Er worden meer onaangekondigde controles uitgevoerd met drugshonden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in