Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Dronken skiër in Flachau slaapt een nachtje buiten

Elke dag het laatste wintersportnieuws

In Flachau heeft een dronken skiër een nachtje buiten geslapen. En niet omdat zijn vrouw hem niet meer binnen wilde hebben, maar omdat hij na een verjaardagsfeestje op de berg bij het afdalen de weg kwijtraakte. 

Na de party met veel alcohol in een hutje op de berg skiede de man naar beneden, waarbij hij ten val kwam. Daarbij kwam hij in een rivierbedding terecht waar hij in slaap viel. Na meerdere uren slaap werd de – nog steeds dronken – skiër wakker en skiede hij verder naar beneden.

Intussen hadden vrienden van de man, bergredders en nog wat vrijwilligers al een zoektocht opgezet, die op niets uitliep. Vlak na acht uur ’s ochtends belde de man zelf aan bij een huis en vroeg hij om hulp. Het Rode Kruis bracht de onderkoelde vakantieganger naar het ziekenhuis.

De bergredding roept eigenaren van berghutten en -restaurants op meer verantwoordelijkheid te nemen. Dit jaar alleen al moest de bergredding al 20 keer ingezet worden om mensen te zoeken. Gelukkig is het deze keer met een sisser afgelopen, maar dat had ook anders kunnen zijn.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in