Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Dronken Duitse skiër belandt ’s nachts in beek

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

In de nacht van woensdag op donderdag deed zich een opmerkelijk ski-ongeval voor in het skigebied van Galtür in Oostenrijk. Een Duitse skiër, deel van een vriendengroep, belandde na een nachtelijke afdaling onder invloed van alcohol in een beek. Hij raakte daarbij zwaargewond.

Avondskiën wordt nachtskiën

De man was woensdag samen met zijn vrienden aan het avondskiën in Galtür. Ze stopten in een berghut en bleven waarschijnlijk net even langer zitten dan vooraf gepland. Pas rond kwart voor een ’s nachts daalden de vrienden af. De Duitser in kwestie ging voorop over de zwarte piste 1, die toen natuurlijk gesloten en niet verlicht was. Zijn vrienden skieden achter hem aan, een paar honderd meter daarachter.

Door de netten

De zwarte piste leidt uiteindelijk over een brug, waar het misging. Gezien de sporen in de sneeuw knalde de man daar met hoge snelheid in het veiligheidsnet en viel hij vervolgens door de netten in de daaronder liggende Vermuntbach. Zijn vrienden zagen hem niet, maar hoorden zijn geschreeuw wel. Ze klommen direct naar beneden, verleenden eerste hulp en schakelden de reddingsdiensten in.

Zwaargewond

De vrijwillige brandweer kon de dronken Duitser rond kwart over een uit de beek halen en overdragen aan de trauma-arts. Met zware verwondingen aan zijn benen en hoofd werd hij naar het ziekenhuis in Zams gebracht.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in