Nieuwsalert per mail ontvangen

Dronken gids laat 60 toeristen stranden tijdens bergwandeling in Oostenrijk

De alarmbellen rinkelden een paar dagen terug bij de bergredding en bergpolitie in Oostenrijk toen de oproep binnenkwam dat er een groep van 60 man ergens op een berg rondhingen met een gids die hun verlaten had. Naar verluidt had de gids van de groep te diep in het glaasje gekeken.

De groep was wandelend onderweg naar de top van de Preinergscheid, een berg op de grens van Stiermarken en Neder-Oostenrijk, en maakte daar een korte pauze. Ze werden begeleid door een Oostenrijkse gids en zouden rond 15.00u weer verder gaan met de hike. Toen de gids een uur na de afgesproken tijd nog steeds nergens te bekennen was belde een Hongaarse wandelaar en zijn dochter de bergredding. Zij hadden de oriëntatie verloren en hadden geen idee welke kant ze op moesten.

Ook interessant:  Weet jij hoeveel keer de bergredding van Tirol per jaar wordt opgeroepen? Lees hier alles over in dit bericht!

De bergredding en bergpolitie rukten uit en begeleidden de wandelaars naar beneden. Toen iedereen beneden was kwam de gids aanlopen alsof er niets aan de hand was. Naar eigen zeggen had hij als laatste man fungeert om te kijken of iedereen veilig beneden kwam en geen druppel gedronken. De meningen waren daarover verdeeld, maar een alcoholtest werd niet uitgevoerd omdat er geen gewonden waren gevallen. Wat wel duidelijk was is dat de man niet professioneel heeft gehandeld en niet was opgeleid als berggids.

Ga je wandelen in Oostenrijk, check dan van tevoren even met welke organisatie je dat doet ;-). Er zijn namelijk wel hele goede berggidsen en de tochten in de Alpen zijn geweldig!

De bergredding wel eens in actie gezien? Zie deze spectaculaire video waarin de bergredding mensen uit gondel haalt!

reddingsactie bergredding video

 

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in