Nieuwsalert per mail ontvangen

Marcel Hirscher pakt slalom winst

Marcel HirscherMarcel Hirscher heeft vanmiddag in Adelboden (Zwitserland) wederom een slalom winst gepakt. Hirscher was al de enige man met meerdere slalom titels in Adelboden, maar met deze overwinning heeft hij ook nog eens zijn 25e World Cup slalom podiumplaats weten te bemachtigen. Andre Myhrer nam de tweede plek in beslag en Henrik Kristoffersen nam plaats op de derde plek.

De omstandigheden in Adelboden hadden de kenmerken van een heerlijke voorjaarsdag. Strak blauwe lucht met temperaturen boven het vriespunt hadden de overhand, waardoor het voor de supporters heerlijk vertoeven was. De T-shirts en overhemden in het publiek waren dan ook meer regel dan uitzondering.

“Het is een lastige helling, maar het is zo geweldig om hier te skien in Adelboden. Ik moet eerlijk toegeven dat het moeilijk skien was vandaag. Het is voor de organisatie een hele klus geweest om de wedstrijd vandaag mogelijk te laten zijn, want met 10 graden boven nul is dit niet makkelijk. Ik wil dan ook de organisatie bedanken die de wedstrijd vandaag toch mogelijk heeft gemaakt.” aldus een bescheiden Hirscher.

Tijdens de laatste run wisten vijf skiers de eindlijn niet te halen, waaronder Felix Neureuther en Ted Ligety.
De verassing van vandaag was de 19 jarige Kristoffersen die als kind al met veel genot de wedstrijden op dit parcour bekeek. “Als kind keek ik altijd naar deze geweldige wedstrijd en als je dan zelf de eer hebt om in de finale te mogen strijden om een podiumplek, dan is dat heel bijzonder.” aldus Kristoffersen.

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in