Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Drie nieuwe pistes in Pizol vanaf winter 2021/2022

Wintersportredacteur

Geweldig nieuws vanuit Pizol in Zwitserland. Daar zullen namelijk drie nieuwe pistes voor je klaar liggen deze winter. Hiermee wordt het totale aantal pistekilometers in Pizol uitgebreid naar 50 kilometer. Vanaf de winter van 2021/2022 moeten deze nieuwe pistes toegankelijk worden voor alle wintersport- en Pizol fans. Dat betekent dus nog meer sneeuwplezier in dit Zwitserse skigebied.

De drie nieuwe pistes zijn nummer 32: Zaunuz-Tritt, nummer 35 Grosstäli en nummer 36 Grossbach.

50 pistekilometers in Pizol

De uitbreiding van het skigebied moet voor veel nieuw wintersportplezier moeten gaan zorgen. Pistes nummer 32, 35 en 36 zullen gecontroleerd en bewegwijzerd zijn, maar zullen niet geprepareerd zijn. Het zijn dus een soort skiroutes, welke op dagen met verse sneeuw bij freeriders zeker in de smaak zullen vallen. Met deze uitbreiding zal het skigebied van Pizol niet langer uit 43 km bestaan, maar uit 50 km. Om dit zo nauwkeurig mogelijk te meten zijn alle pistes door ingenieursbureau Casutt Wyrsch Zwicky opnieuw gemeten. Daarom presenteert het skigebied zich dus komende winter met 50 pistekilometers.

Wintersport in Pizol

Het skigebied van het Zwitserse Pizol ligt vrij hoog en is daarom erg sneeuwzeker. Wintersporters waarderen het kleine maar fijne skigebied vanwege de rust en de gezelligheid. Het piste aanbod is erg gevarieerd, dus zowel voor de beginner als voor de gevorderde zijn er genoeg uitdagende afdalingen. Ook is er een funpark waar je te gekke tricks kunt doen. Begin december is de start van het skiseizoen en begin april eindigt het skiseizoen hier weer.

Dit is hoe de nieuwe pistekaart eruit gaat zien in Pizol (© Pizol)

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in