Nieuwsalert per mail ontvangen

Drie keer goud op WK skien voor Ligety

Na goud op de Super-G en de Super Combinatie sleepte Ted Ligety vandaag op de Reuzenslalom wederom een gouden medaille binnen. Ted ‘The Shred’ lijkt onoverwinnelijk dit WK en pakte wederom bijna een seconde op de eerste achtervolger, Marcel Hirscher. Manfred Moelgg werd op bijna twee seconden achterstand gezet, maar mocht toch als derde het eremetaal omhangen. 

Al in de eerste run werd duidelijk dat Ligety zijn favorietenrol niet zomaar af zou staan. Toen al zette hij de nummer twee, Axel Lund Svindal, op meer dan een seconde achterstand en werd Marcel Hirscher derde. In de tweede run maakte Hirscher het toch nog benauwend spannend voor Ligety, die als laatste startte. Op dat moment stond Manfred Moelgg aan de leiding en skiede Hirscher maar liefst een seconde onder de eerste tijd. De als een na laatste startende Svindal kwam niet aan zijn tijd door een aantal foutjes. Ligety bleef wel foutloos en pakte zo zijn derde medaille dit WK in Schladming.

Met deze overwinning op de Reuzenslalom vandaar, mag Ligety in het rijtje van kampioenen staan die op twee achtereenvolgende WK’s goud pakten op dit onderdeel. Onder andere grote namen als Gustavo Thoeni (1972/74), Ingemar Stenmark (1978/80), Rudi Nierlich (1989/91) en Switzerland’s Carlo Janka (2009/10) hebben hierin plaats.

 

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in