Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Drie doden en een gewonde na een lawine bij Zermatt

Lawinegevaar

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Gisteren eiste een lawine het leven van drie wintersporters bij Zermatt. Ook raakte er één persoon gewond. De lawine kwam naar beneden op de Riffelberg en vond plaats vlak na 14.00 uur op Tweede Paasdag buiten de piste.

Lawine bij Zermatt

Onder het bergstation op de Riffelberg in Zermatt op circa 2500 meter hoogte werd er gisteren rond 14.00 uur een lawine getriggerd. Waarschijnlijk heeft een wintersporter de lawine veroorzaakt. Het lawinegevaar was niveau 4 van 5 vanwege de sneeuwval. De lawine vond plaats buiten de pistes en bereikte de officiële afdalingen niet.

Enorme zoekactie

Gedurende de dag werd er gezocht naar vermiste personen. Zowel vanaf de grond als vanuit de lucht kwamen de reddingsdiensten in actie. In totaal kwamen er zo’n 45 mensen in actie, onder andere met lawinehonden. Het was een lastige zoektocht door de weersomstandigheden. Er waaide de hele dag een harde wind en dikke vlokken kwamen uit de lucht. Voorlopig eindstand: drie wintersporters zijn overleden door de lawine. Eén persoon is gewond uit het lawinegebied geborgen. Gisteravond is de zoekactie gestopt, het is nog niet duidelijk of er eventueel nog meer mensen betrokken waren bij deze lawine. Vanochtend wordt er nog eens gezocht, tot nu toe zijn er geen vermisten opgegeven.

Beelden van de lawine

De lawine was goed zichtbaar in het Zwitserse skigebied. Vanaf het terras van een berghut heeft een wintersporter deze beelden opgenomen:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in