Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Drama op de Franse snelwegen

Archieffoto Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De snelwegen in Frankrijk staan in het teken van lange files en enorm veel sneeuwval. Meerdere meteorologen hadden dit al voorspeld en waarschuwde de reizigers voor de lange reistijd. De voorspellingen zijn uitgekomen, want veel mensen staan al ruim vijf uur vast op de snelweg en kunnen geen kant op. Nog voor Genève is het vanaf 08.00 tot 13.00 non-stop aan het sneeuwen, waardoor lange files het resultaat zijn.

“Wij wisten dat we een langere reis voor de boeg zouden hebben, maar ruim vijf uur vaststaan is wel heel erg balen. Uiteraard maken we er het beste van, want mensen zijn op de snelweg sneeuwballengevechten aan het houden. Laten we hopen dat het verkeer een beetje kan doorrijden straks, want anders wordt het een reis van misschien wel 20 uur”, aldus MItchel Missot die onderweg is naar Portes du Soleil.

Naar verwachting blijft de sneeuwval nog aanhouden vandaag, dus moeten de reizigers rekening blijven houden met files. De omstandigheden van vandaag zijn te vergelijken met de files in Frankrijk afgelopen december. Franse autoriteiten spreken wederom over een moeizame wisseldag.

sneeuwval files
sneeuwval files

 

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in