Nieuwsalert per mail ontvangen

Douchebags in Nederland

Nee, geen artikel over het equivalent van ‘assholes’, maar over een ski- en snowboardtas. Professioneel ski racer en freeskier Jon Olsson en ondernemer Truls Brataas zijn de geestelijke vaders van het product, dat gebaseerd is op passie, hart en ziel. In Zweden is de Douchebag genomineerd voor de belangrijkste nationale design award en vanaf volgende week is de tas ook in Nederland verkrijgbaar.

Olsson is gedeelte van het jaar onderweg om overal ter wereld zijn skikunsten te vertonen. Wat hij miste was een tas die aan al zijn behoeften voldeed. In 2009 is het idee voor de nieuwe tas ontstaan tijdens een week skiën en surfen met Brataas. Sindsdien hebben de twee niet stilgezeten. Tientallen surfers, skiërs en snowboarders zijn geïnterviewd om erachter te komen wat zij zoeken in een reistas. Zelfs luchtvaartmaatschappijen zijn bezocht om de tas te optimaliseren voor het reizen. Uiteindelijk is gebleken dat een tas in lengte verstelbaar, licht, beschermend en gemakkelijk op te bergen en te dragen moet zijn. Geen hogere wiskunde, maar wel essentieel.

In samenwerking met onder andere de Noorse Universiteit voor Wetenschap en Technologie is na een lange weg van productontwikkeling een tas ontworpen die aan al deze eisen voldoet. De tas op wieltjes weegt nog geen 3,5 kilo en is in lengte verstelbaar van 24cm tot 210cm. De zogenaamde ‘rib cage’ constructie helpt je gear te beschermen. Voor het draaggemak is er een draagsysteem aan te klikken waarmee je de tas via je schouders voort kunt trekken. Heb je meer ruimte nodig, dan kun je de ‘Hugger’ aanschaffen. Een rugtas die je zo op de Douchebag kunt klikken en beschikt over dezelfde eigenschappen als de Douchebag.

Ook belangrijk: de tassen zien er gelikt uit! Maar dat was te verwachten van een pro skiër die nergens gaat of staat zonder zijn Audi R8 met skibox. De Nederlandse importeur van Douchebags laat weten dat de tassen vanaf volgende week verkrijgbaar zijn in Nederland. De adviesprijs van de Douchebag is €199,- en die van de Hugger €99,-. Hieronder een uitleg van de tassen.

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in