Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Douane voert controles uit in skigebied Ischgl-Samnaun

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Je bent gewaarschuwd als je gaat skiën in het skigebied Silvretta Arena Ischgl-Samnaun. Even naar Zwitserland skiën om daar belastingvrij inkopen te doen en vervolgens met een volle rugtas terugkeren naar Oostenrijk is niet zonder risico. De Oostenrijkse douane is ook onderweg in het skigebied en controleert wintersporters op smokkelwaar. Overtreed je met het invoeren van jouw aankopen de regels, dan loop je tegen een fikse boete aan.

Landsgrens dwars door het skigebied

De kerstvakantie is in volle gang en dat is goed te merken op de pistes van Silvretta Arena Ischgl-Samnaun. Midden in dit skigebied loopt een van de meest bijzondere landsgrenzen van Oostenrijk. Van de Flimsattel tot aan de Zeblasjoch doorkruist de douanegrens het skigebied. Zoals ieder skiseizoen zijn er ook nu weer (onherkenbare) douanebeambten onderweg op de pistes. Het skigebied wordt nog altijd gebruikt om dure cosmetica, sieraden, horloges, tabak en sterke drank in te voeren. Vorig jaar werd er nog een smokkelaar op ski’s betrapt met € 36.000 aan horloges in zijn rugzak.

Grenscontroles in de sneeuw

De douanebeambten houden nauwlettend in de gaten wie er de grens overgaat en zijn alert op verdacht gedrag. Ski jij bijvoorbeeld met een grote rugzak, dan heb je grote kans om staande te worden gehouden. Ook op deze landsgrens worden de voorschriften van de douane- en belastingwetgeving gerespecteerd en nageleefd. Als toerist dien je hiervan op de hoogte te zijn, wanneer je van plan bent om producten in te voeren.

Wat mag je wel en niet invoeren?

In het zeer afgelegen Samnaun kun je sinds 1892 belastingvrij shoppen. Ben je hier op wintersport, dan kun je daar je voordeel mee doen. Er zijn echter wel regels aan verbonden, want je mag niet alles zomaar invoeren zonder invoerrechten te betalen. Zo mag je maximaal 1 liter sterke drank, 200 sigaretten en producten tot € 300,- belastingvrij mee terugnemen naar Ischgl.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in