Nieuwsalert per mail ontvangen

Dorfbahn Serfaus: zo ziet het er nu uit op de bouwplaatsen

Het winterseizoen komt dichterbij en daarmee ook de opening van de vernieuwde Dorfbahn Serfaus stations. Om op 7 december de nieuwe stations feestelijk te kunnen openen wordt er de hele zomer doorgewerkt. En als we de foto’s mogelijk geloven schiet het aardig op. 

Dorfbahn Serfaus

De nieuwe Dorfbahn Serfaus vervangt de oude. Dat gebeurt in fases. Hoe alles er precies uit komt te zien lees je in het artikel dat wij hierover al eerder schreven.

Dorfbahn Serfaus: de nieuwe metro in Serfaus-Fiss-Ladis

Foto-update van de stand van zaken

Hoe het er nu uitziet? Je kunt al veel meer zien van de gebouwen dan in onze vorige update. De stations krijgen echt vorm. Ondertussen rijdt de oude Dorfbahn nog gewoon tot 17 september door. Daarna wordt een shuttleservice ingezet en wordt de laatste hand aan de stations gelegd. Oorspronkelijk was het plan om de Dorfbahn tot begin oktober door te laten rijden, maar dat wordt toch te krap.

We kijken even naar de stand van zaken. Op de foto’s hieronder zie je het station bij de parkeerplaats.

Ook bij het station bij de kerk wordt lekker opgeschoten. Morgen worden de lift en de roltrappen geleverd en als die goed ingebouwd zijn wordt het laatste betonwerk gedaan.

Timelapse

Het skigebied heeft van de bouw van de station een meerdere timelapsen gemaakt. In korte video’s kun je zien hoe snel er gebouwd is en is het bouwproces van april t/m eind juli vastgelegd. Super interessant. Kijk daarvoor hier. Wij kunnen niet wachten!

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in