Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Dorfbahn in Gerlos al vanaf december 2016 helemaal in gebruik

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De nieuwe Dorfbahn van Gerlos is het grootste project in de geschiedenis van de Zillertal Arena. De hypermoderne skilift zou in eerste instantie pas 100% in gebruik genomen worden in het winterseizoen van 2017-2018, maar de Bergbahnen van Gerlos hebben laten weten dat dit in december 2016 al het geval is. Dit was afgelopen seizoen nog een erg onzeker punt. Een enorme meevaller, waardoor wij vanaf aankomend winterseizoen al kunnen genieten van de prachtige skilift. 

In april 2015 werd duidelijk dat de nieuwe Dorfbahn in Gerlos echt een feit ging worden. Na jarenlang onderhandelen kon het startsein vorig zomer definitief gegeven worden en werden de eerste liftpalen gestationeerd. Een goede stap richting het verder door ontwikkelen van het grote skigebied de Zillertal Arena. Door de nieuwe lift is het voor bijna het hele dorp mogelijk om lopend naar de skilift te gaan. Hierdoor hoeven er minder bussen ingezet te worden, waardoor het naar verwachting een stuk rustiger qua verkeer gaat worden in de hoofdstraat van Gerlos. Daarnaast worden de wachtrijen bij de Isskogelbahn en Ebenfeld X-Press een stuk korter en kunnen wintersporters die de oversteek van Gerlos naar Zell am Ziller willen maken, sneller aan de andere kant zijn. Het eindpunt van de nieuwe Dorfbahn is namelijk bovenaan de Ebenfeld X-Press.

Dorfbahn Gerlos I
Dorfbahn Gerlos

In eerste instantie zou het project in tweeën opgesplitst worden waarbij het vanaf december 2016 mogelijk zou zijn om van het middenstation (bij restaurant Rösslalm, halverwege de dalafdaling) naar het bergstation te gaan (boven aan de Ebenfeld X-Press. Afgelopen maand werd duidelijk dat dit traject versneld wordt en de lift voor 100% in gebruik genomen gaat worden vanaf december 2016. De onderstaande foto’s laten het bergstation van de nieuwe Dorfbahn in Gerlos zien.

Dorfbahn Gerlos
Dorfbahn Gerlos
Dorfbahn Gerlos

Er zijn weer nieuwe foto’s online gezet waarin te zien is hoe de vormgeving van het dalstation gaat worden. Een prachtig grafisch plaatje waaruit je goed kunt herleiden waar jij volgende winter misschien wel gaat instappen, om vervolgens te genieten van de heerlijke pistes. Nog niet gehoord van de plannen van de nieuwe Dorfbahn in Gerlos? Bekijk de onderstaande video die wij vorige zomer gemaakt hebben in Gerlos.

De eerste gondel staat in ieder geval al op jullie te wachten. Afgelopen winter was deze keurig ingepakt en konden de wintersporters alvast zien hoe de gondels eruit gaan zien. Wij kunnen niet wachten om het eerste ritje met de gondel te maken!

Dorfbahn Gerlos

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in