Nieuwsalert per mail ontvangen

Dooischade wordt komende dagen goed gemaakt

Het begin van het seizoen staat in het teken van wisselvallige weersomstandigheden. Waar de afgelopen dagen veel sneeuw verdween door het zachte weer, zullen de storingen met sneeuw de komende dagen weer de overhand nemen. In het vorige artikel over het weer stelden wij onszelf de vraag of er in de Alpen genoten kan worden van een witte kerst. De antwoord op die vraag luidt: “Ja”. In Italie kan er boven de 1.500 meter lokaal rond de 20 a 30 centimeter sneeuw vallen. Dit is ook het geval aan de Oostenrijkse zuidkant. Wat kunnen we verwachten de komende dagen?

In andere delen van Oostenrijk kan er ook sneeuw verwacht worden, maar zal dit in mindere mate zijn dan aan de zuidkant.

De komende dagen zal de neerslag in de Alpenlanden steeds meer in de vorm van sneeuw naar beneden vallen. Gebieden tussen de 1.500 en 1.700 meter kunnen rekenen op een vers pak sneeuw. Dit was ook wel nodig gezien de dooi die de afgelopen dagen heeft plaatsgevonden. Veel wintersporters die zicht momenteel in de Alpen bevinden zien de sneeuw als een geschenk uit de hemel, want in veel gebieden was het groen door de sneeuw heen te zien.

Tot aan de jaarwisseling zullen de omstandigheden zeer wisselvallig blijven. Zo kan zachtweer afgewisseld worden met sneeuwbuien. Vrijdag zal de wereld in veel gebieden omgetoverd zijn tot een winterwonderland. Er kan gerekend worden op circa 20 tot 40 centimeter verse sneeuw. Zaterdag neemt jammer genoeg het zachte weer de overhand en kan een gedeelte van de sneeuw weer verdwijnen. Dit is overigens niet veel. Frankrijk en Zwitserland kunnen zondag weer sneeuwbuien verwachten.

Zo is het weer in heel Europa zeer afwisselend. Hopelijk gaan we het jaar goed afsluiten en kan de jaarwisseling met sneeuwval plaatsvinden. Want wat is er tenslotte mooier dan om 00.00 uur het nieuwe jaar in te luiden met heerlijke champagne en prachtige gevormde sneeuwvlokken?

Wij kunnen ons niks mooiers bedenken..!

 

 

 

 

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in