Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

‘Doneer een matje’ en steun Skiclub de Schans in Uden

Afgelopen vrijdag brak er rond 16.30 uur brand uit bij de skischans in Uden. De midden- en rechterpiste raakten daarbij zwaar beschadigd. De zwarte rookwolken waren in de wijde omtrek te zien. Het BD meldt dat de schade inmiddels is opgelopen tot ruim 300.000 euro, een serieus bedrag. Om de pistes toch weer op te kunnen bouwen, is Ski & Snowboardclub de Schans een inzamelingsactie gestart.

Met de actie ‘doneer een matje‘ kan iedereen de skiclub helpen met de wederopbouw van de pistes. Doneren kan al vanaf € 2,95.

Doneer een matje

De pistes van de skischans in Uden zijn in de afgelopen 40 jaar gebouwd door talloze vrijwilligers. Om alles weer te kunnen herbouwen is veel geld nodig en dat gaat niet lukken met de huidige reserves. Daarom heeft de skiclub een ludieke actie bedacht. Met de actie ‘doneer een matje’ hoopt de skiclub alle bedragen bij elkaar te krijgen. Op de website zijn alle onderdelen van de schans met de bijbehorende bedragen op een rijtje gezet en deze worden de komende dagen aangevuld. Je kunt een bijdrage leveren aan de hoofdpiste en freestylepiste, maar ook aan de lichtmasten. Het geld voor de twee skischansen is inmiddels ingezameld. Wil jij de organisatie graag steunen? Doneren kan via onderstaande link.

Onderzoek

De politie doet op dit moment onderzoek naar de oorzaak van de brand en is daarvoor op zoek naar mogelijke getuigen en eventuele camerabeelden. De forensische opsporingsdienst probeert middel sporenonderzoek meer te weten te komen over de oorzaak van de brand. Hoe die heeft kunnen ontstaan is tot op heden niet duidelijk, maar de politie houdt rekening met brandstichting. Was jij in de buurt en heb je iets gezien dat mogelijk van waarde kan zijn voor de politie? Meldt dit dan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in