Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Dodelijk ski-ongeluk in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Afgelopen zondag, vlak voor de middag, gebeurde er een ongeluk op een rode piste in Itter. Een skiër maakte een val en kwam hierbij ongelukkig terecht. Hij bleef bewegingloos naast de piste liggen en de reddingsketen werd in gang gezet. In het ziekenhuis van Innsbruck is de 68-jarige wintersporter woensdag overleden.

Ski-ongeluk in de SkiWelt

Rond 11.30 uur op zondag skiede een 68-jarige Oostenrijker van een rode piste in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental. Volgens de getuigenverklaringen was de man met een rustig tempo onderweg in Itter. Om onduidelijke redenen ging de man over de rand van de piste, hier viel hij en kwam hij zo’n 5 tot 6 meter verderop roerloos tot stilstand. Onmiddellijk werden de hulpdiensten ingeschakeld en begonnen twee skiërs met reanimeren.

Overleden in het ziekenhuis

De 68-jarige wintersporter is met een helikopter naar het ziekenhuis in Innsbruck gevlogen nadat hij was gestabiliseerd. Volgens het politierapport is de Oostenrijker op woensdagavond overleden in het ziekenhuis. Wat de oorzaak van zijn overlijden is, is niet duidelijk. De Officier van Justitie heeft opdracht gegeven tot een autopsie om de doodsoorzaak op te helderen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in