Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Dodelijk ongeluk met gondel in Mont Tremblant

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

In het Canadese skigebied Mont Tremblant gebeurde afgelopen zondag een heftig ongeluk met een gondel. Enkele liften zijn hier ook tijdens het zomerseizoen geopend voor toeristen. Bij de panoramische gondel gebeurde er een tragisch ongeluk. Een cabine met twee passagiers erin kwam in botsing met bouwmateriaal en door de impact werden ze uit de cabine geslingerd. Dit werd fataal voor een van hen.

Ongeluk met gondel in Tremblant

Het incident gebeurde afgelopen zondag rond 11.30 uur in het Canadese Tremblant, in de buurt van Montreal, in de panoramische gondel uit 1998. Halverwege de berg kwam het gondelbakje in botsing met een stuk bouwmateriaal. Als gevolg van de aanrijding werden twee volwassenen, die op dat moment onderweg omhoog waren, uit de cabine geslingerd. De beiden vielen meters naar beneden. Dit blijkt uit verschillende nieuwsberichten van onder andere CTV News.

En toen?

Hulpdiensten kwamen snel in actie en brachten beide personen van rond de 50 jaar naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis is een van de twee personen bezweken aan de verwondingen. De tweede persoon ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis in Montreal. Tot nu toe is nog niet duidelijk of de twee bekenden van elkaar waren. Alle andere passagiers die ook in de lift zaten op het moment van het incident zijn in veiligheid gebracht.

Bericht uit het skigebied

De gondel blijft de komende tijd gesloten, hier vragen ze in het skigebied begrip voor. Ook deelt het skigebied dat ze bij Station Mont Tremblant diep bedroefd zijn en meeleven met alle betrokkenen. Gisteren hingen alle vlaggen halfstok uit respect voor de familie in de omgeving.

Onderzoek

Hoe dit ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet duidelijk. Er is geen duidelijke verklaring waarom het bouwmateriaal zo dichtbij de bewegende gondel was. Samen met de politie doet de Health and Safety Board (CNESST) en de Regie du Batiment du Quebec een onderzoek. Onder andere de bouwmedewerker wordt ondervraagd en het materiaal wordt geïnspecteerd op eventuele mechanische problemen. Daarna worden strafrechtelijke vervolgingen overwogen.

Lees ook: 6 liftmedewerkers gered uit gondel in Oostenrijks skigebied

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in