Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Dodelijk ongeluk in Hopfgarten: paraglider stort neer op gondel

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Zondagochtend is er een tragisch ongeluk gebeurd met een paraglider in Hopfgarten. Een 65-jarige vrouw stortte om nog onbekende redenen neer en kwam terecht op een gondel. Nadat de touwen van de parachute werden doorgesneden door de bewegende gondels, viel ze op de grond. De vrouw heeft het ongeluk niet overleefd.

Tragisch ongeluk met een paralider

Kort na 11.00 uur vertrok een 65-jarige Duitse paraglider vanaf de Hohe Salve van zo’n 1800 meter hoogte. Vanaf de start bovenop de berg, vloog ze in zuidwestelijke richting. Kort na het opstijgen ging de paraglider om nog onbekende redenen rechtsaf richting de gondels. Hier crashte ze. De Duitse kwam vast te zitten tussen de kabels van de skilift en de draden van de parachute. Uiteindelijk werden de draden doorgesneden door de bewegende gondels en viel de 65-jarige naar beneden. Door deze val liep ze dodelijke verwondingen op, aldus het politierapport.

Reanimatie niet succesvol

Onmiddellijk kwamen de hulpdiensten in actie en werden er pogingen gedaan de vrouw te reanimeren. Helaas waren deze niet succesvol en overleed de vrouw op de plaats van het ongeval. De twee mensen die in de gondel zaten waar de paraglider op terecht kwam, zijn lichtgewond geraakt door de impact. Ook zijn ze erg geschrokken.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in