Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Dit zijn de top 10 goedkoopste skigebieden in Europa

Foto: Wintersportweerman.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Wil jij op wintersportvakantie, maar let jij wel graag op het prijsniveau van het skigebied? Dan hebben wij nu een handig overzicht voor je, want GoEuro.nl heeft een onderzoek gedaan naar de top 10 goedkoopste skigebieden in Europa. Het zijn misschien niet de meest voor de hand liggende skigebieden, maar ach, je moet wat over hebben om goedkoop op wintersport te gaan toch?

Voor de goedkope wintersportvakantie moeten we jammer genoeg niet in de populaire skigebieden zijn. We gaan namelijk een hele andere kant op, want de vooral Bosnië, Tsjechië, Polen en Rusland staan bekend om de goedkope prijzen. De onderstaande prijzen zijn gebaseerd op de skipasprijs voor een dag.

Wij zijn benieuwd of je één van de onderstaande skigebieden kent:

1 Bjelasnica, Bosnië und Herzegovina 17,00€
2 Jahorina, Bosnië und Herzegovina 17,40€
3 Boží Dar – Neklid, Tschechië 18,10€
4 Zieleniec Ski Arena, Polen 20,00€
5 Szczyrk, Polen 20,00€
6 Zakopane Harenda, Polen 20,00€
7 Sheregesh, Rusland 20,20€
8 Dombaï, Rusland 20,20€
9 Pec pod Sněžkou, Tschechië 23,70€
10 Harrachov, Tschechië 24,10€

 

We moeten dus naar de Oost-Europese landen om met een ‘volle’ portemonnee terug te komen van een wintersportvakantie. Naja, uiteraard kost het nog steeds geld, maar als je het vergelijkt met de skipas prijzen die gevraagd worden in de Oostenrijkse, Zwitserse, Italiaanse en Franse skigebieden, dan is dit een ‘lachertje’.

Veel Nederlanders hebben een apart gevoel als zij denken aan een wintersportvakantie in een Oost-Europees land. Toch zijn deze landen flink aan de weg aan het timmeren en investeren zij elk jaar grote bedragen in de skigebieden. Wellicht dat we over een aantal jaar veel meer richting die landen gaan. Laten we dan wel hopen dat de prijzen nog steeds op dit niveau liggen!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in