Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Dit zijn de drie kandidaten voor het WK alpineskiën 2029

Ribbeltjespiste Val Gardena

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Wordt het WK alpineskiën in Andorra, Noorwegen of Italië georganiseerd in 2029? Drie kandidaten hebben zich opgegeven als potentiële locatie voor het FIS WK alpineskiën in 2029. Enige zekerheid is dat het WK in Europa zal plaatsvinden. De definitieve beslissing wordt waarschijnlijk pas rond juni 2024 genomen.

WK alpineskiën 2029

Na een succesvol WK alpineskiën dit jaar in de Franse plaats Courchevel is het tijd om weer vooruit te kijken. 2029 duurt nog een tijdje, maar de eerste belangrijke stap voor het WK alpineskiën over zes jaar is gezet. De drie kandidaten zijn bepaald en bekendgemaakt. Het WK alpineskiën 2029 zal gehouden worden in Val Gardena (Italië), Soldeu (Andorra) of in Narvik (Noorwegen).

Kandidaat: Val Gardena

Het is alweer vijftig jaar geleden dat deze bijzondere wedstrijd in Val Gardena gehost werd. Hoog tijd voor een herhaling dus! Jaarlijks worden er al World Cup wedstrijden geskied op de bekende Saslong, het skigebied is dus zeker voorbereid op een groot event. Meer over kandidaat Val Gardena voor het WK lees je op de officiële website van het skigebied.

WK alpineskiën 2029 in Soldeu?

Het skigebied Grandvalira in Andorra kan ook de locatie worden van het WK alpineskiën in 2029. Dit is al jaren de locatie voor grote sportevenementen op gebied van langlaufen, alpineskiën en freestyle. Na drie succesvolle World Cup wedstrijden in 2012, 2016 en 2019 is het in 2029 misschien tijd voor het WK in Soldeu. Meer over het mogelijke WK in Soldeu lees je op deze website.

Het Noorse Narvik stelt zich ook kandidaat

Of wordt het dan toch afreizen naar Noorwegen voor de wedstrijdskiërs? Narvik heeft zich namelijk ook als kandidaat opgegeven. Ook hier zijn al meerdere sportevenementen georganiseerd, zoals het FIS Alpine Junior World Ski Championship in 2020. In 2029 zou het de eerste keer zijn dat het WK in Narvik plaatsvindt. Hier lees je meer over waarom het WK in Narvik gehouden moet worden.

Eerst nog het WK in Saalbach en Crans-Montana

Het eerstvolgende WK alpineskiën in 2025 wordt gehouden in Saalbach, dat werd in 2020 besloten. Van 4 tot 16 februari 2025 gaat het gebeuren in het Oostenrijkse skigebied. Dit is de tweede keer dat het WK alpineskiën in Saalbach wordt gehouden, de laatste keer was in 1991. De wedstrijden worden geskied op de Zwölferkogel.

Ook de locatie van het WK alpineskiën in 2027 is al bekend: Crans-Montana in Zwitserland. Het is al voor de tiende keer dat een Zwitsers skigebied het WK mag organiseren. In Crans-Montana vindt dit toernooi voor de tweede keer plaats. Precies veertig jaar later herhaalt de geschiedenis zich.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in