Dit zijn de beste skihallen van 2017 en wel hierom

Een skihal op Nederlandse bodem is ideaal. Zo hoef je na de wintermaanden nog geen afscheid te nemen van het skiën. Ook kunnen beginnende skiërs of mensen die het al een tijd niet gedaan hebben hier een beetje gevoel krijgen. Er zijn zo tal van redenen te bedenken om een kunstbaan op te zoeken niet al te ver van huis. Dit zijn de beste skihallen van 2017 en wel hierom.

Skiën, daar wil je het liefst het hele jaar van kunnen genieten. Helaas is dit op de meeste plekken niet mogelijk. Het wintersportseizoen eindigt namelijk rond eind april. De bergen worden pas weer in oktober bedekt met een dikke laag sneeuw. Daarom zijn de skihallen het beste alternatief. Het is niet te vergelijken met het echte wintersportgevoel, maar komt zeker het meest dichtbij!

De beste skihallen van 2017

Heb jij wel eens een bezoek gebracht aan de skihallen in Nederland en had één daarvan een goede indruk achtergelaten. Volgens 55.000 Nederlandse wintersporters die hun stem lieten gelden bij de Snowplaza Awards, zijn dit de drie beste skihallen van 2017.

1. SnowWorld Zoetermeer

SnowWorld Zoetermeer is een prachtige skihal in Nederland en daarmee ook de favoriet onder Nederlandse wintersporters. In 1996 opende de skihal haar deuren en tegenwoordig zijn er drie pistes met een lengte van bijna 150 meter waar men van af kan dalen. Het is een ideale plek om de techniek te verbeteren of skiles te nemen voordat het echte werk begint. Natuurlijk kun je er ook heen om nog even geen afscheid te nemen van de prachtige sport. Naast de pistes kan men ook gebruik maken van de après-skibar en een restaurant om te genieten van een heerlijk diner.

2. SnowWorld Landgraaf

SnowWorld Landgraaf lijkt in veel opzichten op de skihal in Zoetermeer. De skihal opende in 2001 haar deuren en bestond toentertijd uit twee pistes. Eén hiervan was met een lengte van 520 meter de langste indoor piste ter wereld. Een aantal jaren later breidde SnowWorld Landgraaf zich uit en werd er een nieuwe piste toegevoegd: een 500 meter lange FIS-wedstrijdpiste. En dat niet alleen, want ook een funpark werd onderdeel van deze Limburgse skihal. De 5 pistes zorgen voor een aantal uurtjes skiplezier in het vlakke Nederland.

3. Snowplanet Spaarnwoude

Snowplanet is een stuk kleiner dan de andere twee skihallen. Echter is het een ideale en leuke plek een paar afdalingen te maken. Het is heel goed om hier aan de techniek te werken je goed voor te bereiden voor echte afdalingen tijdens het wintersportseizoen. In 1999 opende Snowplanet voor het eerst haar deuren.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in