Dit zijn de beste skigebieden van 2017 voor gevorderden en wel hierom

Skiën, het is een grote hobby van velen. Het liefst gaan we ieder jaar meerdere keren richting de besneeuwde bergen om daar vervolgens prachtige afdalingen te maken. Er zijn veel mensen die vanaf jongs af aan deze mooie sport hebben mogen beoefenen. Maar ook mensen die wat jaartjes later op de latten gingen staan, kunnen nu al heel wat ski ervaring op hebben gedaan. Wie de techniek goed beheerst en al heel wat skikilometers in de benen heeft zitten, is vaak op zoek naar iets meer uitdaging. Dit zijn de beste skigebieden van 2017 voor gevorderden en wel hierom.

Wanneer je jezelf als gevorderde skiër ziet, kijk je vaak anders naar een skigebied. Een blauwe piste voldoet al snel niet meer aan jou wensen. Ook wordt het vinden van uitdaging iets lastiger. Steilere, zwaardere en soms ook smallere pistes daal je liever af dan de brede en vlakkere pistes. Uit de Snowplaza Awards blijken dit de de beste skigebieden van 2017 voor gevorderden te zijn. Wat deze skigebieden zo goed voor deze groep skiërs maakt, lees je hieronder.

De beste skigebieden van 2017 voor gevorderden

1. Serfaus-Fiss-Ladis

Serfaus-Fiss-Ladis blijkt in bijna alle opzichten wel een favoriet onder de Nederlanders te zijn. Van beste skigebied in het algemeen tot een positie in de top 5 van beginners, families en nu ook gevorderden. De veelzijdigheid van dit gebied is enorm. De ruim 200 pistekilometers zijn te bereiken met hypermoderne liften. De rode en zwarte pistes zorgen voor genoeg uitdaging bij skiërs die al heel vaak op de latten hebben gestaan. Ga naar de Obere Scheid en Masnerkopf voor de meest uitdagende afdalingen.

Serfaus-Fiss-Ladis (© Sepp Mallaun)

2. Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Doordat Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn tot de grootste skigebieden van Oostenrijk hoort, is men zeker van ontzettend veel diversiteit. Zowel beginnende als gevorderde skiërs komen hier goed uit de voeten. Wat maakt het skigebied voor de ervaren skiërs nu precies aantrekkelijk?

De bijna 300 kilometer aan pistes geeft skiërs de mogelijkheid om lange tochten te maken. Er zijn afdalingen waar men meer inspanning voor moet doen en die de beginnende skiër beter kan overslaan. Het skigebied bestaat voor een groot deel uit rode pistes. Er zijn niet heel veel zwarte pistes af te dalen, maar gevorderde skiërs komen hier echt aan hun trekken. Daal de 13 en/of 15 af op de Zwölferkogel. Dit zijn WM afdalingen, dus zeker een uitdaging.

3. Silvretta Arena Ischgl – Samnaun

Silvretta Arena Ischgl – Samnaun is een groot skigebied met een beschikking over bijna 240 kilometer pistes. Het is een sneeuwzeker skigebied, wat mede komt door de hoge ligging. Door de grootte van het skigebied trekt Silvretta Arena Ischgl – Samnaun vooral sportieve wintersporters en gevorderde aan. Er kan hier weken genoten worden van uitdagende afdalingen. Het skigebied bestaat voor het grootste deel uit rode pistes. Als gevorderde skiër komen je talenten tot hun recht op de Palinkopf en de Greitspitze. Trek ook een dag uit voor de Schmugglerrunde, een skitour die geschikt is voor de ervaren skiërs.

4. Les Trois Vallées

Als gevorderde skiër kom je niet snel meer aan je trekken wanneer je een blauwe, brede piste afdaalt. Het liefst wil je bij iedere afdaling voelen dat je geoefende techniek ten goede komt en je veel energie moet leveren. Lange tochten maken, veel skikilometers in de benen voelen en uitdaging opzoeken is vaak iets wat onder de wensen van onze ervaren skiërs valt. Al deze eisen vind je in het gigantische Franse skigebied Les Trois Valées.

Dit is een hooggelegen skigebied waarbij de meeste pistes boven de 2.000 meter liggen. Met maar liefst 600 kilometer aan pistes is het één van de grootste aaneengesloten skigebieden van Europa. Les Trois Vallées bestaat uit drie valleien, namelijk Val Thorens-Les Menuires, Méribel en La Tania en Courchevel. Val Thorens-Les Menuires is een ruige vallei waar gevorderden hun hart kunnen ophalen.

5. SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental heeft een beschikking over bijna 300 pistekilometers en is daarmee één van de grootste skigebieden van Oostenrijk. De pistes lopen hier geleidelijk over in moeilijkheid en dat betekent dat zowel beginnende als gevorderde skiërs aan hun trekken komen. Skiërs die op zoek zijn naar zwaardere, steilere pistes met veel uitdaging kunnen zich hier gemakkelijk een week vertoeven. Maak mooie, lange tochten en laat je ervaring ten goede komen in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in