Dit zijn de beste skigebieden van 2017 voor families en wel hierom

Een wintersportvakantie is echt een familieding. Vanaf jongs af aan groeien veel mensen op met deze prachtige sport. Eenmaal zelf een gezin opgebouwd en je neemt je eigen kinderen mee naar de besneeuwde bergen. Zo gaat het vaak door en door. Wanneer je met vrienden op wintersportvakantie gaat, kijk je naar andere zaken dan dat je met de kinderen een weekje op de latten staat. Dit zijn de beste skigebieden van 2017 voor families en wel hierom.

Wat maakt een skigebied eigenlijk familievriendelijk? Goede pistes van verschillende niveaus, gezelligheid, goede accomodaties en skischolen spelen hier vaak een rol in. Dit zijn volgens de Snowplaza Awards de beste skigebieden van 2017 voor families. Uit de 55.000 stemmen van Nederlandse wintersporters is dit mooie lijstje naar boven gekomen.

De beste skigebieden van 2017 voor families

1. Serfaus-Fiss-Ladis

Serfaus-Fiss-Ladis blijkt in veel opzichten ontzettend geliefd te zijn bij Nederlandse wintersporters. Het is namelijk ook uitgeroepen als beste skigebied van 2017 in haar geheel. Het niveau loopt hier heel geleidelijk over in moeilijkheid, waardoor iedere wintersporter wel uit de voeten kan. Wanneer je al wat jaartjes met het gezin op wintersportvakantie gaat, is het goed vertoeven op de pistes voor gemiddelde skiërs. Met jonge kinderen is het fijn om de brede, blauwe pistes af te dalen. Zo heb je goed overzicht en kunnen de kleintjes het nog rustig leren. De meer dan 200 pistekilometers bieden dus genoeg mogelijkheden.

Ook de accomodaties zijn veel gericht op gezinnen. Hotels en appartementen voor meerdere personen vind je hier veel. Wanneer de kinderen op zoek zijn naar wat meer plezier, kunnen ze naar de kinderparken. Hoewel de après-skibars niet voor kinderen geschikt zijn, is het leuk om met de hele familie de gezellige dorpen een bezoek te brengen. Het skigebied staat overigens ook bekend om de goede kwaliteit van hun skischolen.

2. Zillertal Arena

In de Zillertal Arena kunnen gezinnen hun hart ophalen. Het is een ontzettend gezellig skigebied waar veel families graag komen. De brede pistes zorgen voor dagenlang skiplezier met jonge kinderen. Ook kunnen er leuke tochten geskied worden wanneer de kinderen al wat ouder zijn en het niveau gemiddeld is. In de Zillertal Arena werken veel Nederlandse skileraren, wat natuurlijk fijn is wanneer je kinderen op skiles moeten. Zo zal de communicatie geen groot probleem vormen. De overloop van niveaus biedt tal van mogelijkheden wanneer je met het hele gezin naar dit skigebied gaat.

Accomodaties zijn kindvriendelijk en in de dorpen voelen gezinnen zich al snel thuis. Verder is de mascotte FUNty een grote favoriet van de kinderen. In de Zillertal Arena weet je zeker dat zowel de kinderen als jij een heerlijke wintersport beleven.

3. SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental is echt een plek voor families. De accomodaties zijn hier ideaal en de dorpen gezellig en kindvriendelijk. Verder beleven de kinderen veel plezier in de sneeuw. Van sleeën en sneeuwpoppen maken tot fijne afdalingen maken en kinderparken bezoeken. De ervaren skileraren zorgen ervoor dat de kleintjes op een veilige manier de pistes afdalen en leren ze maar al te graag deze prachtige sport onder de knie te krijgen. De veelzijdigheid van het skigebied zorgt ervoor dat gezinnen die al wat skikilometers in de benen hebben zitten ook dagenlang skiplezier zullen hebben. De ruim 140 kilometer aan pistes lopen geleidelijk over in niveau, waardoor de wensen van iedere soort wintersporter vervuld wordt.

De pistes zijn geschikt voor zowel beginnende als gemiddelde of zelfs gevorderde skiërs. De brede blauwe pistes zijn ideaal voor wanneer je met jonge kinderen de witte bergen bezoekt. De ietwat zwaardere pistes zijn ontzettend goed af te dalen voor de gezinnen die al genoeg skiles achter de rug hebben. Ook de gevorderde gezinnen komen hier goed uit de voeten.

Foto: TVB Wilder Kaiser: Chris Thomas

4. Salzburger Sportwelt

Wat Salzburger Sportwelt zo familievriendelijk maakt? Ten eerste is de Oostenrijkse gezelligheid voor zowel jong als volwassen zeker het ervaren waard. Ieder jaar weer reizen veel families naar de sfeervolle dorpen en de prachtige pistes. Veel accomodaties zijn afgestemd op meerdere personen, waardoor een verblijf voor het hele gezin makkelijk te vinden is.

Verder bieden de 230 pistekilometers talloze mogelijkheden voor diverse niveaus. Wanneer je met jonge kinderen een week op de latten staat, gaat je voorkeur toch snel uit naar blauwe, brede pistes. Wanneer de kinderen al wat jaren meegaan, is het ook fijn om een combinatie tussen blauwe, rode en soms wat zwarte pistes te maken. De week is zo voorbij wanneer je hier met de familie naartoe gaat.

5. Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Een familievriendelijk skigebied vinden kan lastig zijn. Verschillende leeftijden gaan samen naar dezelfde bestemmingen en dat betekent dat diverse wensen vervuld moet kunnen worden. Eenvoudige brede, pistes, maar tegelijkertijd ook zwaardere pistes vallen vaak onder de interesses van één gezin. Accomodaties moeten ruimte beschikken voor meerdere personen en ook de omgeving moet kindvriendelijk zijn. In Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn vind je dit allemaal. De grote verscheidenheid aan pistes zorgt ervoor dat zowel beginnende als gemiddelde en gevorderde skiërs aan hun trekken komen.

De Nederlandse skileraren helpen jonge kinderen, maar ook volwassenen maar al te graag om de skitechniek onder de knie te krijgen. Al met al, alles wat je zoekt voor een vakantie op de latten met het hele gezin vind je in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in