Dit zijn de beste skigebieden van 2017 voor beginners en wel hierom

Skiën is een prachtige sport en je kunt het niet vroeg genoeg leren. Ook als je wat jaren later voor de eerste keer op de latten staat, is het belangrijk om dit goed te kunnen oefenen. De meesten die voor het eerst de besneeuwde bergen opzoeken, vinden het toch wel spannend. Daarom is het fijn dat sommige skigebieden ook voor beginners geschikte pistes hebben. Zo kun je zonder te veel uitdaging genieten van prachtige afdalingen en krijg je de juiste begeleiding. Dit zijn de 5 beste skigebieden van 2017 voor beginners en wel hierom.

De beste skigebieden van 2017 voor beginners

Brede en niet al te steile pistes hebben vaak de voorkeur van beginnende skiërs. De zwarte pistes sla je liever nog even over en rode pistes daal je alleen af wanneer de condities ideaal zijn en je de juiste begeleiding krijgt. Sommige skigebieden zijn voor skiërs die de sport nog onder de knie proberen te krijgen idealer dan anderen. Volgens de uitslagen van de Snowplaza Awards, waarbij 55.000 wintersporters hun stem hebben laten gelden, zijn dit de beste skigebieden van 2017 voor beginners.

1. SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental is een ontzettend groot skigebied dat voor iedere wintersporter wel wat wils heeft. Er zijn eindeloze mogelijkheden door de 284 kilometer aan pistes. Voor de beginnende skiërs is SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental ook echt een aanrader. De brede pistes, waarvan de meesten bestaan uit blauw en rood, geven skiërs de mogelijkheid om rustig te beginnen. De ruimte zorgt ervoor dat er veel aandacht besteed kan worden aan de techniek. De minder geoefende wintersporters kunnen hier uren skiplezier beleven zonder te moeilijke afdalingen te hoeven maken. Na een weekje skiën in het prachtige SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental heb je het gevoel te pakken en wil je niets anders dan volgend jaar terugkeren naar dit prachtige skigebied.

2. Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is in bezit van meer dan 270 kilometers aan piste en hierdoor is het voor iedere soort wintersporter goed vertoeven. Leuke après-skibars en uitstekende afdalingen zorgen voor een ideale combinatie tussen gezelligheid en inspanning. Ook hier is er een grote verscheidenheid aan pistes. Toch bestaan de meesten uit blauwe en rode pistes. Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn staat bekend om de tochten die skiërs kunnen maken. De routes geven minder geoefende skiërs tevens de mogelijkheid om dit te ervaren. De overloop in moeilijkheid is kenmerkend aan het gebied, waardoor zowel geoefende skiërs als beginnende wintersporters beiden aan hun trekken komen. Er werken veel Nederlandse skileraren, wat het voor families een fijne wintersportbestemming maakt. Door de gezellige après-ski is het voor volwassenen ook zeker aantrekkelijk.

3. Serfaus-Fiss-Ladis

Serfaus-Fiss-Ladis is uitgeroepen tot het beste skigebied van 2017. Het is een ideaal skigebied voor een wintersportvakantie met familie of vrienden. Het niveau loopt heel geleidelijk over in moeilijkheid, waardoor iedere soort wintersporter net zo veel uitdaging kan vinden als gewenst is. De meer dan 200 kilometer aan pistes geven beginnende skiërs genoeg mogelijkheden om de techniek op eigen tempo onder de knie te krijgen. Gevorderde skiërs kunnen hier echter ook uitstekend uit de voeten. Voor kinderen zijn er leuke kinderparken, voor volwassenen de karakteristieke skidorpjes Serfaus, Fiss en Ladis waar gezellige après-skibars de straten vullen. Serfaus-Fiss-Ladis bestaat vooral uit rode pistes, maar deze zijn voor minder geoefende skiërs alsnog goed af te dalen. En de bijna 50 kilometer aan blauwe pistes zullen niet snel vervelen.

Serfaus-Fiss-Ladis (© Sepp Mallaun)

4. Tiroler Zugspitz Arena

Tiroler Zugspitz Arena is een plek waar gevorderde skiërs waarschijnlijk niet echt aan hun trekken komen. Het is een prachtig skigebied, maar de ruim 130 pistekilometers zijn over het algemeen eenvoudig af te dalen. Dit is natuurlijk ideaal voor de wintersporters die nog niet zoveel skikilometers in de benen hebben zitten. Brede pistes die niet ontzettend steil zijn zul je hier vooral treffen. Hobbelpistes zijn er niet in overvloed. Wanneer de sneeuwcondities het toelaten, komen freeriders en off-piste liefhebbers hier ook aan hun trekken. Het skigebied ligt net voor de Fernpass. Hier ligt ook de Zugspitze gletsjer, waar men lang genieten kan van fijne wintersportomstandigheden. De eenvoudige pistes maken Tiroler Zugspitz Arena een aantrekkelijk skigebied voor families. Buiten de pistes zijn er nog meer zaken, waaronder de accomodaties, die het gebied interessant maakt voor gezinnen met jonge kinderen.

5. Zillertal Arena

De Zillertal Arena is uitgeroepen tot het op een na beste skigebied van 2017. Het is een plek waar Nederlanders graag komen voor de après-ski. Toch is er nog veel meer dat dit skigebied zo aantrekkelijk maakt. De ruim 140 pistekilometers lopen geleidelijk over in niveau, waardoor de wensen van iedere soort wintersporter vervuld wordt. Al snel valt op dat de pistes heel breed zijn, wat het fijn maakt voor beginnende skiërs. Je hoeft minder rekening te houden met andere wintersporters en krijgt de ruimte om rustig aan je techniek te werken. Er zijn veel Nederlandse skileraren, wat fijn is wanneer je met jonge kinderen op wintersportvakantie gaat. Wie na een dag skiën genieten wil van gezelligheid en ontspanning, is hier aan het juiste adres.

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in