Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Dit verdient Salzburg aan snelwegvignetten 

vignet oostenrijk 2017

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Als je de Oostenrijkse grens passeert en gebruik maakt van de snelwegen ben je verplicht om een vignet aan te schaffen. In 2015 kostte een jaarvignet €84,40 en voor 2016 is de prijs gestegen naar €85,70. Een stijging waar Nederlandse wintersporters hun vraagtekens bij neerzetten. Toch is de aanschaf van een vignet onvermijdelijk, want de boetes die je kunt ontvangen voor het niet hebben van een vignet kunnen oplopen tot maximaal €240,-. Toch zonde! Maar hoeveel levert de verkoop van de vignetten nu op?

Alleen de provincie Salzburg heeft in 2015 al circa 61 miljoen euro verdiend aan de inkomsten van de vignetten, zo bericht ORF. Een bedrag waarmee je flink wat werk kunt verzetten. Dat is dan ook gedaan, want in 2015 zijn de Westautobahn (A1) en de Tauernautobahn (A10) flink aangepakt en verbeterd. De projecten van 20 miljoen, 8,5 miljoen en 16 miljoen vliegen je om de oren, dus je hoeft je niet af te vragen of je alles voor niets betaald. 

De enige vraag die altijd blijft is waarom wij als buitenlanders wel moeten betalen voor buitenlandse snelwegen en dat het andersom niet het geval is. Een soort van oneerlijkheid waar wellicht in de toekomst een einde aan komt. In Brussel wordt namelijk gesproken over een vignet voor de EU. Er wordt dan niet meer een vast bedrag betaald, maar dit bedrag wordt gekoppeld aan het aantal kilometers dat je rijdt. 

Vanaf 1 februari is trouwens weer het vignet voor 2016 verplicht. Die bestel je het gemakkelijkst bij de ANWB om te voorkomen dat je in de rij moet staan op de heenreis naar Oostenrijk.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in