Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Dit skigebied in Oostenrijk verhoogt skipasprijzen niet

Elke dag het laatste wintersportnieuws

In bijna alle skigebieden in Oostenrijk worden de skipasprijzen komende winter iets duurder. Er zijn echter uitzondering, bijvoorbeeld in het skigebied Kasberg. Hier blijven de prijzen hetzelfde. Het was een bewogen jaar tot nu toe voor dit familievriendelijke skigebied in Oberösterreich. Na meerdere pogingen is het gelukt om het skigebied van een faillissement te redden. Het was een lange weg, maar ze starten in december het nieuwe winterseizoen en dat ook nog eens met onveranderde skipasprijzen!

Onzekerheid in Kasberg

De afgelopen maanden is er nogal wat gebeurd in het skigebied Kasberg in Oberösterreich. Een aantal maanden geleden was er geen enkele hoop meer voor het familievriendelijke skigebied en leek een faillissement onvermijdelijk. Er was al een tijd financiële onzekerheid en de staat besloot het skigebied niet verder te steunen, de schulden waren te hoog. Om die redenen werd Kasberg officieel failliet verklaard. Maar, midden september kwam er plotseling een nieuw voorstel voor de winter van 2023/2024. Een groep ondernemers uit de regio wil de operationele activiteiten in Kasberg op zich nemen komend skiseizoen. Op deze manier kunnen de liften en sneeuwkanonnen gewoon blijven draaien en de wintersporters het skigebied bezoeken. Dit voorstel is goedgekeurd en daarom kun je komende winter wel weer wintersporten in Kasberg!

Het huurcontract waar het op dit moment allemaal om draait, is geldig voor aankomende winter 2023/2024. Het doel van dit contact is om tijd te winnen, zonder dat het skigebied officieel sluit. Komende winter is voor Kasberg cruciaal om oplossingen te vinden voor de toekomst. Op langere termijn is er hulp van investeerders nodig om het skigebied in bedrijf te kunnen houden.

Skipasprijzen overanderd in Kasberg

Het bijzondere aan een wintersport in Kasberg is dat de skipasprijzen volledig hetzelfde blijven als afgelopen winter. Voor een dagskipas betaal je maar € 49,-. De seizoenskaart voor volwassenen is in de voorverkoop zelfs een stukje goedkoper in vergelijking tot afgelopen seizoen. 8 december 2023 begint het skiseizoen in Kasberg en deze duurt tot 1 maart 2024, als alle omstandigheden meezitten!

De meeste andere skigebieden verhogen de skipasprijzen wel: de redenen en meer informatie ›

SkipasPrijs
DagskipasVanaf € 49,-
Kasberg Card (maandag tot vrijdag)Vanaf € 300,-
SeizoensskipasVanaf € 399,-
Seizoenspas voor toerskiërsVanaf € 175,-

Overweeg je een wintersport op de Kasberg?

Op de Kasberg in het Almtal ligt een klein, maar fijn familievriendelijk skigebied met 23 km aan pistes. Het is een van de meest centraal gelegen skibestemmingen in Salzkammergut in Oberösterreich, maar toch is het hier niet overvol op de pistes. Het wintersportgebied Grünau im Almtal – Kasberg is eenvoudig te bereiken via de A1 en A9. Het is een skigebied voor jong en oud, maar ze richten zich hier wel voornamelijk op kinderen en beginners.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in