Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Dit is er komend seizoen nieuw in Les 3 Vallées

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Wat er allemaal nieuw is in skigebied Les 3 Vallées komend seizoen? Dat hebben we voor je op een rijtje gezet! Je kunt je onder andere verheugen op nieuwe pistes en funparks. Vanaf 10 december 2022 kun je al op de pistes staan in Les 3 Vallées, maar neem voor je die kant op gaat gaat deze nieuwtjes nog even door!

Ontwikkelingen in Les 3 Vallées

Er zijn enkele vernieuwingen in Les 3 Vallées die je niet wilt missen. Zo kun je onder andere in Val Thorens 24/7 je skipas kopen en ophalen. Als je rijen wilt vermijden, hoef je alleen even naar het nieuwe Achat Express-gebied, een verkooppunt bij Montana. Daarnaast zijn er ook twee nieuwe skipas automaten in het Péclet Funitel dalstation.

De lift Pointe de la Masse in Les Menuires krijgt 13 nieuwe cabines, waardoor de capaciteit verhoogd wordt. Aankomende winter kun je dus nog sneller omhoog om van het uitzicht te genieten en om aan je volgende afdaling te beginnen. En er is nog veel meer nieuws!

Bekijk ook: VIDEO: dikke sneeuwvlokken in Val Thorens

Nieuwe pistes in Les 3 Vallées

Qua pistes zijn er een aantal ontwikkelingen in Les 3 Vallées. Aankomende winter 2022/2023 kun je al een afdaling maken van deze nieuwe pistes. Zowel voor de beginners als voor de gevorderden is er een nieuwe uitdaging te vinden in Les 3 Vallées. Ga jij de nieuwe pistes uitproberen aankomende winter?

Een nieuwe piste is de zwarte IBEX in Méribel Mottaret. Deze komt bij het bergstation van de lift Bouquentin. Op een hoogte van 2700 meter kun je afdalen van een steile, nieuwe piste. Daarnaast komt er een nieuwe beginnerspiste in Les Menuires. Deze groene piste is perfect voor je eerste meters!

© Skiinformatie.nl

Nieuwe funarea’s

De Piste des inuits is een van de meest bezochte funparks in Méribel. Dit jaar heeft dit funpark een make-over gehad, met nieuwe activiteiten en allerlei extra’s. In Val Thorens zijn er twee nieuwe fun runs voor beginners en kinderen bijgekomen. Deze kun je aankomende winter vinden bij Piste de l’Espace en het Spatial Expérience in het Family Park.

Nieuwe toerski routes

Daarnaast komen er in Méribel Mottaret en in Courchevel nieuwe toerski routes. Dee La Géné’piste in Courchevel is een piste van 2,8 km lang met een verticale klim van 528 meter. De route start bij de sleeplift Les Granges, vanaf daar kun je omhoog lopen. De andere tour is op de La Roc Run in Méribel Mottaret. Het nieuwe pad is 2 km lang en heeft een verticale stijging van 370 meter. Een leuke uitdaging! Vanaf het bergstation van Les Chalets kun je de run beginnen naar het Chalet du Lac. Als je boven bent aangekomen heb je een prachtig uitzicht!

© Les 3 Vallées / Arthur Bertrand

Duurzaamheid in Les 3 Vallées

In Courchevel worden zonnepanelen geplaatst op het dak van de Arióndaz lift. 450 zonnepanelen zijn geïnstalleerd om de energie voor de skilift op te wekken. Het doel is dat de zonnepanelen tot 188 megawatt/uur gaan produceren. Ook in Méribel is men bezig met zonne-energie. Daar liggen de zonnepanelen op het middenstation bij de Saulire Express. Er liggen 182 zonnepanelen over een oppervlakte van 400 vierkante meter. Deze hebben een nieuwe, innovatieve techniek. Aan beide kanten van de panelen kan namelijk energie worden opgewekt, dankzij de reflectie van de sneeuw in de winter ontstaat er een ‘albedo’-effect. Hierdoor kunnen de panelen nog meer licht absorberen.

Om het energieverbruik te verminderen worden in Les Menuires 30 sneeuwkanonnen vervangen door nieuwe modellen. Het elektriciteitsverbruik is bij deze moderne modellen flink verminderd.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in