Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Dit heb je vast wel eens uit de skilift laten vallen

Wintersportredacteur

We kennen allemaal wel het beschamende moment dat je boven uit de skilift stapt en dat je aan de rest van de groep moet vertellen wat je uit de lift hebt laten vallen. Degene die bij je in het stoeltje zaten hebben hun lol al gehad en nu begint het lachen weer opnieuw. Wat heb jij wel eens uit de skilift laten vallen?

Je telefoon

Van alles dat je uit de lift kunt laten vallen, is je telefoon toch wel het vervelendst. Helemaal omdat je er tegenwoordig veel meer mee doet dan alleen maar bellen. Betalen, accommodaties boeken, foto’s maken, nieuws lezen, weerberichten checken… Dat wordt zoeken met z’n allen!

Skistok(ken)

Skistokken zijn misschien wel de voorwerpen die we het meest uit de lift laten vallen. Hoe vaak zit je in de lift en zie je er één of meerdere stokken onder liggen? Precies, redelijk vaak! Soms kun je ze nog ophalen, maar sommige plekken zijn echt onbereikbaar. Dat wordt naar de winkel of verhuur voor een nieuw paar.

Eten of drinken

We kunnen helaas niet elke week op wintersport, dus willen we tijdens de vakantie geen seconde verspillen. Pauzeren doe je dus in de lift. Heb je net met veel moeite het koekje uit je jaszak gekregen, laat je hem met je koude handen uit de skilift vallen. Dat wordt skiën met een rammelende maag tot de lunch.

LEESTIP: Alles over een wintersport in Adelboden

Je handschoen

Tijdens een ritje in de skilift wordt vaak wat gegeten of even snel de berichtjes op je telefoon gecheckt. Is het je gelukt om je eten en je telefoon niet uit de lift te laten vallen, glipt je handschoen onder je arm vandaan. Je begrijpt wel, dat betekent koude handen tot je hem hebt opgehaald of een nieuw paar hebt geregeld.

Handschoen

Een bril

Skibril, zonnebril of gewone bril, wintersporters laten ze regelmatig uit de lift vallen. Een skibril of zonnebril is tijdens de vakantie nog wel te vervangen als het moet, maar met een gewone bril is dat toch een ander verhaal. Extra opletten met je bril dus!

Zonnebrand

‘Lekker hè, dat zonnetje?!’, hoor je naast je in de lift en je beseft je dat je vergeten bent je gezicht in te smeren voor je de pistes op ging. Gelukkig zit je pas net in de lift, dus alle tijd om even je gezicht in te smeren. Of niet, want dat vette tubetje glijdt natuurlijk zo uit je handen. ‘Wie heeft er nog meer zonnebrand bij zich?’

Lippenbalsem

Leuk hoor, zo’n wintersport, maar na een dag zijn je lippen helemaal uitgedroogd. Gelukkig ben je voorbereid en heb je lippenbalsem meegenomen! Even snel lippenbalsem opdoen is inmiddels vast onderdeel van de liftrit geworden, totdat je ‘m per ongeluk laat vallen. Dat wordt even een middagje zonder dus…

Brillendoekje

Je wilt geen krassen op je dure goggles of zonnebril, dus je maakt alles netjes met een brillendoekje schoon. Maar de lift is misschien niet de handigste plek om dat te doen, want zo’n doekje laat je natuurlijk heel makkelijk vallen. Wacht dus maar even tot je boven bent voor het schoonmaken van je bril.

Jezelf

Ja ja, geef het maar toe. Iedereen is ook zelf wel eens uit de skilift gevallen. Of het nu je eigen schuld was of die van een ander, het is gegarandeerd lachen, gieren, brullen voor je vrienden of familie. Kijk maar naar de video hieronder!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in