Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Discussie over te hoge risico’s bij Hahnenkamm-Rennen

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Het spectaculaire evenement is weer achter de rug en dat betekent dat we weer kunnen evalueren. Dat wordt zeker gedaan na de drie ongelukken die in dezelfde bocht zijn ontstaan. Hierbij vlogen de pro skiërs Georg Streitberger, Axel Lund Svindal en Hannes Reichelt uit de bocht en hielden hier ernstige blessures aan over. Zelfs zo erg dat zij het seizoen niet meer kunnen meedoen in het World Cup circuit. 

De discussie die hieruit is voortgekomen op het internet heeft betrekking op de risico’s van de steile afdaling. Zijn de risico’s niet te groot en moet de organisatie er iets aan doen om dit in komende jaren te verminderen? Een vraag die wij regelmatig langs zien komen en waarop de organisatie van het evenement nog niet gereageerd heeft.

De reactie van Aksel Lund Svindal na de race vanuit het ziekenhuis was als volgt:
“For sure not the picture and update i wanted to post after Kitzbühel. But here we are. I messed up my knee a little and about to go into surgery. Kinda sucks in the middle of the winter, but thats life. Ups and downs and just gotta deal with whatever comes.”

De topsporters zelf weten wat voor risico’s er komen kijken bij de sport. Er worden hoge snelheden behaald waarbij het uiterste van het lichaam gevraagd wordt. Het kan niet altijd goed gaan en dat is onderdeel van de sport. Toch blijft het erg zonde om te zien dat er drie topatleten niet meer actief zullen zijn in het toernooi dit winterseizoen. Hopelijk is het evenement volgend jaar wederom in Kitzbühel te vinden, want het is en blijft toch wel de meest gave wedstrijd van het winterseizoen. Er gebeurt tenslotte elk jaar wel iets spectaculairs!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in