Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Digitaal vignet Oostenrijk online te bestellen in Nederland

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Ga je naar Oostenrijk dit wintersportseizoen? Dan is de kans groot dat je een vignet nodig hebt. Dat heb je namelijk nodig op de Oostenrijkse snelwegen. Er is een vignet digitaal verkrijgbaar. Ook vanuit Nederland kun je dat nu bestellen en is het direct geldig.

Digitaal vignet

Je kunt sinds een aantal jaar ook een digitaal vignet Oostenrijk aanschaffen. De ouderwetse sticker-variant is ook nog steeds verkrijgbaar, maar een digitaal vignet heeft zo zijn voordelen. Zo hoef je bijvoorbeeld geen sticker meer op je raam te plakken. Voor veel autoliefhebbers is dat een opluchting, aangezien het best een gedoe is om de sticker er weer af te krijgen. Lees hier waar je op moet letten bij de aanschaf van een digitaal vignet Oostenrijk.

Belangrijk

  • Kies je voor de sticker-variant? Zorg ervoor dat je vignet dan altijd voordat je de grens overgaat op je voorraam is geplakt. Zo voorkom je een boete!
  • Koop je het digitale vignet vooraf online? Houd dan rekening met de wet van 14 dagen bedenktijd. Deze wet houdt in dat het jaarlijkse en vignet voor twee maanden op z’n vroegst pas 18 dagen na de aankoop geldig is. Deze deadline geldt niet voor het dagvignet of de 10-daagse variant. Het digitale vignet is inmiddels ook te koop bij een aantal verkoopkantoren en tankstations. Wanneer je het vignet daar koopt, is deze meteen geldig en vervalt de wet van bedenktijd.

Digitaal vignet Oostenrijk online bestellen

Ben je dat plakken nu ook zat, bestel dan je digitaal vignet Oostenrijk online via deze link. Wij wensen je alvast een fijne reis en een hele fijne vakantie toe!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in