Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Deze (fun)pistes wil je niet overslaan als je gaat skiën met kinderen in het Zillertal

Skiën op de Ahorn met familie in het Zillertal

© Zillertal Tourismus, Christoph Johann

Wintersportredacteur

Een wintersport met kinderen is net even anders dan wanneer je met vrienden of je partner op stap bent. Kinderen hebben namelijk energie voor 10 en willen altijd maar meer, meer, meer. Meer skiën, meer plezier en meer uitdaging. Gelukkig hoef je je daar in het Zillertal geen zorgen om te maken. Dit populaire en veelzijdige wintersportdal heeft niet alleen een gevarieerd aanbod aan pistes en activiteiten, je vindt hier ook tal van funpistes waar kinderen precies dat beetje meer vinden wat ze nodig hebben. Benieuwd over welke pistes ik het heb?

Wintersport met kinderen in het Zillertal

Het Zillertal telt in totaal 542 km aan pistes, verdeeld over vier deelskigebieden. Genoeg om je een weekje mee te vermaken zou je denken, toch? Toch kan het voor kinderen nooit te gek. Dat kan op de pistes, maar ook daarbuiten. Er zijn verschillende leuke activiteiten te doen zonder ski’s, zoals bijvoorbeeld het Natur Eis Palast bezoeken op de Hintertuxer Gletscher of je uitleven in recreatiepark Kaboom in Kaltenbach. Maar ook op de pistes hoeven kinderen zich niet te vervelen in het Zillertal. Je vindt hier verschillende funpistes verspreid over de skigebieden in het dal die gegarandeerd zorgen voor een lach op ieders gezicht. Want eerlijk is eerlijk, ook voor ‘grote kinderen’ is dit nog steeds leuk om te doen.

© Zillertal Tourismus, Tom Klocker

Pistetips voor een wintersport met kinderen in het Zillertal

De Zillertal Arena, Mayrhofner Bergbahnen, Spieljoch-Hochfügen-Hochzillertal en Ski & Gletscherwelt 3000 zijn de vier skigebieden in het Zillertal. Elk beschikken ze over een gevarieerd piste-aanbod met verschillende leuke afdalingen voor kinderen. Hieronder zetten we per skigebied een paar tips voor je op een rijtje.

Funpistes in de Zillertal Arena

Met 147 km aan pistes is de Zillertal Arena het grootste skigebied in het Zillertal. Het is een bekend gebied onder de Nederlandse wintersporters en dat is niet zonder reden. Je kunt er leuke tochten skiën, de dorpen hebben elk hun eigen charme en karakter en ook voor beginners is er genoeg te doen. Dit maakt het een veelzijdige wintersportbestemming voor jong en oud. Ook de kids ontbreekt het aan niets. Samen met mascotte Funty vermaken ze zich gegarandeerd. Welke pistes ze absoluut niet over mogen slaan?

Fun Runs

De Zillertal Arena heeft maar liefst 4 Fun Runs waar de jonge skiërs en snowboarders zich gegarandeerd kunnen vermaken. Deze pistes zitten vol met kombochten, wellen, jumps en nog veel meer en zorgen voor een leuke afwisseling tussen de gewone afdalingen. Je vindt ze bij Zell, Gerlos en Königsleiten, dus een Fun Run is nooit ver weg!

SkiMovie-pistes

Ski je de sterren van de hemel, ziet niemand het. Helaas gebeurt dat soms, maar niet op de SkiMovie-pistes. Deze liggen verspreid in de Zillertal Arena en hier wordt jouw afdaling gefilmd. Dit kan op de SpeedCheck of op de slalom, maar dat je bewijs krijgt van je skikunsten, is in elk geval zeker. De beelden kun je later met je skipas terugvinden.

Zillertal met kinderen in maart
© Zillertal Tourismus, Andre Schönherr

Tips voor de kleine wintersporters in Spieljoch-Hochfügen-Hochzillertal

Voor een zonnige wintersport in het Zillertal ben je aan het juiste adres in skigebied Spieljoch-Hochfügen-Hochzillertal. Het dal is hier het breedst en door de ligging schijnt de zon hier langer dan in de andere skigebieden. Zeker in het voorjaar is het hier dus volop genieten. Skiën kan op de Spieljoch, de huisberg van Fügen, of in Hochfügen-Hochzillertal. Samen zijn deze gebieden goed voor 114 km aan pistes, tal van fijne berghutten en leuke uitdagingen voor freeriders. Ook families voelen zich hier snel thuis, mede door de speciale kinderpistes hier. Welke dat zijn?

Funny Slope Spieljoch

De Funny Slope Spieljoch ligt onder de 3-persoons Onkeljoch stoeltjeslift. Over een lengte van 400 meter vind je hier gegarandeerd actie en plezier. Onderweg naar beneden ski je door kombochten, over ‘rotondes’ en door tunnels naar Sloppy, waar je de afdaling met een high-five afsluit. En wil je nog een beetje extra actie? Pak dan nog een van de 2 of 4 meter hoge kickers mee!

FunLine Hochfügen

De FunLine Hochfügen is een combinatie van een gewone piste, een crosspark en een funpark. Met kombochten, rollen, heuvels en Crazy Snow Lines zorgt deze voor een lach bij jong en oud. Ja, zelfs voor de ouders is het leuk om hier een keer vanaf te gaan! Hij wordt dagelijks opnieuw geprepareerd en je vindt de piste onder de 6-persoons Waidoffen stoeltjeslift.

Wintersport met kinderen in het Zillertal
© Zillertal Tourismus, Christoph Johann

Kinderplezier in Ski & Gletscherwelt 3000

In het voor- en najaar, in hartje winter en zelfs in de zomer kun je skiën in Ski & Gletscherwelt 3000. De gletsjer biedt 365 dagen per jaar wintersportmogelijkheden en door de hoge ligging zit het met de sneeuwzekerheid dus wel goed. De besneeuwde landschappen, indrukwekkende bergwereld en Tiroolse gastvrijheid zorgen ervoor dat je hier een heerlijke vakantie beleeft. Daarnaast is er natuurlijk genoeg actie te beleven, zowel op de pistes als daarbuiten. Van uitdagende buckelpistes tot freeride-afdalingen en van funslopes tot de beste geprepareerde hellingen, op ski’s hoef je je hier in elk geval niet te vervelen. Speciaal voor de kinderen zijn hier verschillende funslopes aangelegd. Meer info en waar je ze vindt, lees je hieronder.

Funslope en Kidsslope Hintertux

Dynamische kombochten, wellen en twee grote Fun Twisters liggen op je kinderen te wachten op de Funslope en Kidsslope op de Hintertuxer Gletscher. Ze kunnen zich hier zonder problemen uren vermaken en ga ook vooral zelf een keer een rondje mee! Ook handig: degene die net te weinig snelheid kunnen maken, kunnen gebruik maken van de Speedboost, inclusief turbo-geluidseffecten. Hoe leuk is dat?!

Kidsslope Rastkogel

Een andere leuke piste voor kinderen op de Hintertuxer Gletscher is de Kidsslope Rastkogel. Hier beleven kinderen samen met mascotte Gletsjervlo Luis de leukste sneeuwavonturen. Er zijn verschillende leuke obstakels die de kids kunnen overwinnen om zo hun ski-vaardigheden te testen. En als je kinderen dat kunnen, dan kun jij dat vast en zeker ook! De Kidsslope is een aanrader voor de hele familie!

© Zillertal Tourismus, Tom Klocker

Aanraders voor kinderen in skigebied Mayrhofner Bergbahnen

Het vierde en laatste skigebied in het Zillertal is skigebied Mayrhofner Bergbahnen, een veelzijdig en sneeuwzeker gebied. Dit gebied is eigenlijk opgedeeld in twee delen: de Ahorn en de Penken, beide aan een kant van het dorp. Vooral op de Penken, ook wel Actionberg Penken genoemd, is er genoeg actie en avontuur te beleven op de pistes. Niet alleen vind je hier de beroemde -of beruchte- Harakiri, ook een van de beste snowparks van Europa. Op de Ahorn staat genieten op nummer 1. Families, beginnende wintersporters en genieters vermaken zich hier prima op de zonnige pistes. Speciaal voor kinderen zijn er verschillende funpistes aangelegd, vier om precies te zijn. Hieronder lichten we ze voor je toe.

Karl-Kraxler-Tour

Op de Actionberg Penken komen kinderen niets te kort. Ski bijvoorbeeld eens de Karl-Kraxler-Tour met ze, bij piste nummer 25. Niemand minder dan mascotte Karl Kraxler begeleidt de jonge wintersporters hier naar beneden via een piste vol leuke elementen.

Albert Adler Tour

Op de Ahorn kunnen kinderen de Albert Adler Tour skiën op piste 4a. Samen met mascotte Albert Adler overwinnen ze grote en kleine hindernissen onderweg naar beneden. Let op, want als je kinderen hier eenmaal geweest zijn, willen ze waarschijnlijk niet meer weg!

Fun Ride Gerent

Puur skiplezier, dat is wat kinderen ervaren op de Fun Ride Gerent. Op de Actionberg Penken, bij piste 11, is een heel parcours gebouwd met wellen en kombochten waar kinderen zich zonder problemen uren kunnen vermaken. Vergeet ook niet een foto te maken aan het eind met de enorme sneeuwslak!

Fun Ride Ahorn met het Family Park

Tot slot vind je ook de Fun Ride Ahorn in skigebied Mayrhofner Bergbahnen. Het is onderdeel van het Family Park, waar beginners en kinderen spelenderwijs hun coördinatie en motoriek kunnen oefenen in een special gebouwd parcours op de piste. Ook leuk voor ‘grote’ kinderen dus!

© Zillertal Tourismus, Christoph Johann

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Zillertal Tourismus.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in