Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Deze 6 dingen maken dat je op wintersport naar het Zillertal wilt

© Zillertal Tourismus / Tom Klocker

Wintersportredacteur

Het Zillertal beschikt over meerdere skigebieden en 544 kilometer aan pistes. Ben je nog op zoek naar een geschikt bestemming voor je volgende wintersport? Iedere wintersporter kan terecht in dit Oostenrijkse dal. Waarom? Dat leggen we je graag uit!

1. 544 kilometer aan pistes

Hoe je kunt skiën in alle skigebieden in het Zillertal? Met de Zillertaler Superskipass! Hiermee heb je toegang tot 544 kilometer aan pistes en 180 liften. Vier skigebieden in de regio zijn: Hochzillertal-Hochfügen-Spieljoch, Zillertal Arena, Mountopolis by Mayrhofner Bergbahnen en de Ski-& Gletscherwelt Zillertal 3000. Met deze skipas kun je dus elke dag een ander skigebied proberen en hoef je nooit een afdaling dubbel te skiën, wat een luxe! De echte kilometervreters kunnen dus goed uit de voeten in het Zillertal.

2. Veelzijdige skigebieden

Van blauwe tot rode en zwarte pistes, in het Zillertal vind je elke soort in alle skigebieden. Dat is het fijne in het Zillertal, eigenlijk is elk skigebied voor alle skiërs/snowboaders geschikt. Wil je wel echt één skigebied kiezen en heb je behoefte aan een kleine leidraad? Hochfügen-Hochzillertal is vooral een freeride-paradijs en de regio bij Mayrhofen is zeer geschikt voor gevorderde skiërs. Vooral de dalafdaling vanaf de Ahorn is een leuke uitdaging. De Zillertal Arena is voor alle leeftijden en daarnaast ook voor vroege vogels die al voor de zonsopkomst willen afdalen. Het meest weidse uitzicht vind je in Ski- & Gletscherwelt Zillertal 3000, hier kun je vanaf 3000 meter hoogte de omgeving eens goed bekijken.

3. Culinaire highlights

Bij een ultieme wintersport hoort ook heerlijk eten! In het Zillertal kun je op zo’n 80 plekken stoppen voor een lunch, een momentje in de zon of een welverdiende drink-pauze. De berghutten zijn zowel modern als traditioneel en bieden allemaal de lekkerste Zillertaler gerechten. Van Zillertaler Krapfen tot Oostenrijkse klassiekers en 4-sterren gerechten, in deze skigebieden kun je culinair genieten.

4. Bijzondere events in het Zillertal

Of je voor een feestje ook terecht kunt in het Zillertal? Zeker weten, een paar van de grootste winterevenementen in de Alpen worden in deze regio gehouden. Van grote festivals tot kerstmarkten, nieuwjaarsfeestjes en evenementen die draaien om eten. We lichten een paar events voor je uit:

5. Veel mogelijkheden voor beginners

De 25 skischolen en meer dan 500 skileraren staan voor de beginnende wintersporters klaar in het Zillertal. Ga je voor het eerst de leukste vakantie van het jaar ontdekken of heb je nog wat hulp nodig om ski-profi te worden? Geen probleem, in deze skigebieden vind je genoeg faciliteiten voor beginners. Ook zijn er veel verschillende shops waar je alle benodigdheden voor een wintersport kunt huren en tal van pistes voor beginners.

6. Nog veel meer dan alleen skiën

Nog niet overtuigd van een wintersport in het Zillertal? Misschien halen deze unieke activiteiten naast de piste je dan nog over. Naast de snowparks, funlines, SkiMovie pistes en de reguliere afdalingen kun je in het Zillertal ook uitgebreid rodelen, langlaufen en nog veel meer. Er zijn maar liefst 48 kilometer aan afdalingen om te rodelen in het Zillertal. In elk skigebied vind je weer een andere rodelbaan. Daarnaast kun je langlaufen op 113 kilometer aan loipes. Dit is een hele fijne manier om je door het winterse landschap te bewegen. Ga jij het eens proberen?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Zillertal.at.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in