Nieuwsalert per mail ontvangen

Deze 3 afdalingen in Zell am See – Kaprun moet je gedaan hebben

Ga jij ook zo graag op wintersport? Voor je het weet is het weer zover en sta je weer met de lange latten in de sneeuw. Overweeg je deze winter om naar Zell am See – Kaprun te gaan? Deze 3 afdalingen in Zell am See – Kaprun moet je zeker een keer gedaan hebben. Ben jij al bekend met deze pistes? 

1. Black Mamba ⚫️

Wanneer je als ervaren skiër op de Kitzsteinhorn gaat skiën, kan je de Black Mamba zeker niet links laten liggen. Deze zwarte piste nummer 14 beschikt namelijk over een hellingspercentage tot 63%. Om deze afdaling in een keer uit te kunnen skiën moet je dan ook goed getraind hebben. De piste heeft een lengte van 1.000 meter waarin je 290 hoogtemeters aflegt. De Black Mamba geeft gevorderde skiërs dan ook echt de mogelijkheid om hun jarenlange techniek eens goed te benutten. Durf jij het aan om deze uitdagende en zware afdaling te nemen? Dit is zeker een van de 3 afdalingen in Zell am See – Kaprun die je gedaan moet hebben. Pas wel op, want de naam van de piste zegt al genoeg over de steilheid van de berg!

2. Glocknerwiese 🔵

Mocht je als beginnende skiër lekker willen oefenen, dan is de Glocknerwiese een hele geschikte plek. Je bereikt deze piste door met de Glocknerbahn naar boven te gaan. Deze moderne 8-persoons stoeltjeslift heeft een heel groot zonnepaneel op het dalstation. Mede hierdoor heeft Zell am See vorig jaar een milieuprijs gewonnen. De piste is geschikt voor de beginnende skiër vanwege de breedte en ruimte. Het enige nadeel is dat deze piste tijdens de vakantieweken erg druk kan zijn, waardoor de sneeuwkwaliteit in de loop van de dag minder kan worden. De Glocknerwiese is ontzettend populair en daarom een van de 3 afdalingen in Zell am See – Kaprun die je gedaan moet hebben.

3. Trass ⚫️

De Trass afdaling is te vinden op de Schmittenhöhe. Deze afdaling eist heel wat uithoudingsvermogen, kracht en techniek. Op de Schmittenhöhe bevindt zich deze legendarische zwarte piste. De afdaling heeft een hellingshoek tot 70% en is dan ook alleen voor de gevorderde skiërs weggelegd. De afdaling begint rustig op de blauwe piste nummer 1, maar loopt over naar de lange zwarte piste nummer 14.

Er is nog veel meer dan deze 3 afdalingen in Zell am See – Kaprun

Naast deze 3 mooie pistes heeft Zell am See – Kaprun veel meer te bieden. Wil je meer weten over skiën in Zell am See of Kaprun? Kijk dan even verder voor meer informatie.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in