Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Delen van skigebieden gesloten in verband met storm in de Alpen

skigebied gesloten in Oostenrijk

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Het sneeuwt vandaag flink in de skigebieden. Naast dat de sneeuw met bakken uit de lucht komt vallen, waait het ook hard. In sommige skigebieden is de storm zelfs zo heftig dat de liften en andere faciliteiten voor de zekerheid gesloten worden. Er zijn veel skigebieden met beperkingen vandaag, enkele sluiten zelfs helemaal.

Skigebieden gesloten door storm

Onder andere de Mölltaler Gletscher en het skigebied Saas-Fee zijn helemaal gesloten vandaag. De stom is te heftig aanwezig in deze skigebieden, het is niet meer veilig om hier te wintersporten. De sneeuwval die gepaard gaat met de storm is al een aantal dagen voorspeld. Gisteren is het begonnen te sneeuwen, maar vandaag gaat het pas echt los! Er kunnen enkele tientallen centimeters bijkomen in de skigebieden aan de noordkant van de Alpen.

Flinke sneeuwval in de skigebieden in de Alpen op dit moment

Faciliteiten gesloten

In andere skigebieden worden de faciliteiten beperkt door de storm. In Ischgl is bijvoorbeeld maar 29% van het skigebied in bedrijf. De sterke wind zorgt voor een beperkt aanbod qua skiën vandaag. Ook in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is bijvoorbeeld de verbinding tussen Saalbach Hinterglemm en Fieberbrunn gesloten. Volgens het laatste weerbericht uit dit skigebied zal de sneeuwval richting de avond weer afnemen. Vanaf morgen worden er geen beperkingen meer verwacht.

Er zijn ook onder andere enkele beperkingen in Engelberg, SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental, Hochkönig en Zillertal Arena. Wil je precies weten wat er speelt in de skigebieden? Kijk dan op de officiële website van het skigebied.

Bekijk ook: Sneeuw valt met bakken uit de hemel in de Zillertal Arena

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in