Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Deel skigebied Kleinwalsertal ontruimd vanwege verdacht voorwerp

Wintersportredacteur

Afgelopen zondagmiddag, eerste paasdag, lagen twee liften in het skigebied Fellhorn-Kanzelwand in het Kleinwalsertal urenlang stil. Vanwege een verdacht voorwerp in een skirek bij de Kanzelwandbahn, zijn het bergstation en de aangrenzende lift volledig ontruimd. Meerdere wintersporters zijn geëvacueerd.

Verdacht voorwerp in skirek

Bij de Kanzelwandbahn in het Kleinwalsertal is zondagmiddag een verdacht voorwerp gespot door wintersporters. De politie werd ingeschakeld voor een zwart, pijpvormige voorwerp van ongeveer 15 centimeter lang. Het voorwerp was ingepakt in zwarte tape en met magneten aan een skirek bevestigd. Het complete bergstation van de Kanzelwandbahn en de aangrenzende Zwerenalpbahn zijn ontruimd. In het gebied van de Kanzelwandbahn werden de ski-activiteiten urenlang stopgezet.

Object onderzocht

Specialisten werden opgetrommeld om het object te onderzoeken. Het item is uiteindelijk geïdentificeerd en bleek een koker van het spel ‘Geocaching’ te zijn. Dit is een speurspel waarbij mensen met GPS-coördinaten naar kokers zoeken. Over de hele wereld zijn er ‘schatkisten’ verstopt die via locaties op het internet opgespeurd worden. In een logboek wordt aangegeven wanneer de koker gevonden is, daarna wordt er soms iets toegevoegd aan de ‘schat’ en dan weer achtergelaten voor andere zoekers. Het spel is erg bekend en wordt wereldwijd gespeeld.

Compensatie voor getroffen wintersporters

Wintersporters die afgelopen zondag gehinderd werden door het stopzetten van de ski-activiteiten, krijgen een tegemoetkoming. Bij de kassa kan een gratis dagskipas worden opgehaald. Deze geldt alleen in skiseizoen 2023/2024. In Oberstdorf Kleinwalsertal blijven de meeste liften geopend tot 7 april. De gondels blijven voor het winterseizoen nog iets langer geopend.

Meer informatie via de website van het skigebied ›

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in