Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

December in Tirol

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Ik ben dit jaar al vroeg in Oostenrijk, ik doe namelijk een snowboardlerarenopleiding, de snowboardanwarter. Eind november begonnen skifanaten, skischooleigenaren en eigenlijk iedereen die van wintersport houdt zich toch wel echt zorgen te maken. Het had al 6 weken niet meer geregend in Innsbruck en de berghellingen in Oostenrijk waren nog heel erg bruin en groen. Het witte goud liet nu wel heel erg lang op zich wachten en geen sneeuw betekend niet skien. De gletschergebieden puilden uit en de sneeuwkanonnen draaiden overuren, maar de meeste gebieden moesten alsnog hun openingsdatum uitstellen.

Op de dag dat ik in Fiss arriveer is het warm en het sneeuwt niet. Wat een teleurstelling. Er is wel wat kunstsneeuw gemaakt en dus kan ik wel skien. Met twee gondels helemaal naar 2400 meter om daar 4 pistes te skien, maarja, wat moet je dan?!

Gelukkig begint het de dag voordat mijn opleiding begin te sneeuwen en als het eenmaal weer sneeuwt dan is iedereen de zenuwslopende weken zonder sneeuw weer vergeten. Het heeft de laatste paar dagen nog meer gesneeuwd en door de lage temperaturen kunnen de Oostenrijkers ook genoeg sneeuw maken zodat de skigebieden helemaal klaar zijn voor de kerstvakantie……tijdens dit seizoen meer vanuit Fiss, Tirol, Oostenrijk.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in