Nieuwsalert per mail ontvangen

De zomertrend van 2014: golfskiën

Het is eind maart en hoewel ik nog dagelijks aan de sneeuw denk weet ik dat het weer minstens een halfjaar gaat duren voordat ik mijn ski’s van de wand haal. Gelukkig bestaat er al jaren een vorm van skiën die in de zomer te beoefenen is. En nee, dan bedoel ik niet waterskiën of skiën op de borstelbaan, maar golfskiën. Wat mij betreft is het tijd dat de sport doorbreekt en echt groot wordt. 

Wikipedia leert ons dat de sport al meer dan 40 jaar bestaat, maar de herkomst niet geheel duidelijk is. In de jaren ’80 groeide de sport toen de ski’s op grotere schaal geproduceerd gingen worden. Om de sport in Nederland bekender te maken zijn sponsors en riders nodig. Voel je je geroepen?

Heb je geen idee waarover ik het heb? Bekijk dan de onderstaande aflevering van Salomon Freeski TV uit 2011 over golfskiën.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in