Nieuwsalert per mail ontvangen

De wereldkampioen afdaling komt uit Noorwegen

Eén van de grote favorieten was het en hij heeft zijn naam waargemaakt: Aksel Lund Svindal. Met overmacht liet hij de concurrenten vandaag in Schladming achter zich. Ook de winnaar van de afdaling tijdens de Hahnenkamm-Rennen, Dominik Paris, kon niet aan zijn tijd tippen en werd tweede. David Poisson skiede eveneens een fenomenale run en was de laatste die het podium mocht betreden. 

Het waren geen gemakkelijke omstandigheden vandaag tijdens de wereldkampioenschappen. Het zicht was niet optimaal, waardoor oneffenheden in het parcours pas (te) laat opgemerkt werden door de racers. En oneffenheden waren er. Al vanaf de eerste doorgang was duidelijk dat de afdaling verre van vlak was. In de bochten kregen de knieën veel te verduren en moesten de skiërs hun best doen overeind te blijven. Zelfs favorieten konden niet alle bochten houden en misten daardoor een gate. Zo haalden Hannes Reichelt en Erik Guay de finish niet.

Ook voor Nederlands hoop bleek de finish te ver en het parcours te zwaar. Marvin van Heek, de Fransman met een Nederlandse vader en nationaliteit vloog uit de bocht. Didier Cuche prees hem onlangs als talent en dat blijkt ook wel uit zijn achtste plaats in Val Gardena. Deze WK kwam voor hem te vroeg, maar in de toekomst kunnen we nog veel van de 21 jaar jonge skiër verwachten.

De winnende tijd in Schladming was 2.01.32 en Paris zat daar net 0.46 seconden achter. Poisson werd door de Noor op bijna een seconde achterstand gezet. Morgen om 11.00u starten de vrouwen aan de afdaling. De weersvoorspellingen zijn in de ochtend niet veel beter dan vandaag, maar in de loop van de middag klaart het op.

 

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in