Nieuwsalert per mail ontvangen

De Verenigde Staten zegevieren vandaag

In St. Anton en Adelboden werden vandaag weer World Cup wedstrijden geskied. De vrouwen kwamen ten tonele in St. Anton en de mannen deden hun werk in Adelboden. De Amerikanen waren oppermachtig op de afdaling en de reuzenslalom. Niet geheel tegen verwachting in greep Ted Ligety de zege bij de mannen, maar dat Alice McKennis de afdaling zou winnen had niemand verwacht. 

Hoewel Ligety vandaag de overwinning pakte, was het Hirscher die als favoriet stond aangemerkt. Na de eerste run stond Hirscher dan ook aan de leiding. In de tweede run skiede hij ook zeer goed, totdat hij een van de laatste gates raakte en veel tijd verloor. Ligety had twee geweldige runs en versloeg de Oostenrijker hiermee. Het was de eerste overwinning voor Ligety in Adelboden. Hij vond eigenlijk dat Hirscher had moeten winnen, maar was daarom niet minder blij met zijn overwinning. “Ik ben erg blij dat ik hier vandaag heb gewonnen. Dit was een afdaling waarmee ik mijn hele carrière al heb geworsteld en nu kan ik eindelijk met een overwinning naar huis.” Fritz Dopfer en Felix Neureuther vergezelden Ligety op het podium.

McKennis in actie. (Foto: Agence Zoom)

Een zevende plaats was voor McKennis tot vandaag haar beste resultaat in een World Cup wedstrijd. De winst in St. Anton vandaag was dus een droom die uitkwam. “Ik was verbaasd dat ik bovenaan stond, want ik sta bekend als rutscher. Het zo goed doen op deze technische afdaling is echt verbazingwekkend.” Daniela Merighetti en Anna Fenninger werden tweede en derde en hiermee lieten ze zien dat ze niet alleen in de training goed waren.

Morgen skiën de vrouwen de Super-G en bewijzen de mannen zich op de slalom. Eurosport besteedt morgen de hele dag aan wintersporten. Vanaf 10.20u is het alpineskiën live te volgen.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in