Nieuwsalert per mail ontvangen

De langste indoor skibaan van de wereld opent in 2020

Wintersportredacteur

Dat in Dubai alles groot, groter, grootst moet zijn, weten we inmiddels wel. De hoogste wolkenkrabber ter wereld, de grootste golfbaan, de grootste fontein, het grootste themapark, het grootste winkelcentrum, je vindt het allemaal in Dubai. In 2020 kan Dubai er nog eentje aan dat rijtje toevoegen. Dan opent hier namelijk ’s werelds langste indoor skibaan. 

Langste indoor skibaan

In 2015 werd aangekondigd dat Dubai de langste indoor skibaan ter wereld zou krijgen. Deze skibaan zou onderdeel zijn van een mega mall complex, de Meydan One. De planning was dat het hele project in 2020 afgerond zou zijn. Nu, vier jaar verder, lijkt het erop dat het hele project ook echt in 2020 klaar is. Dit is eigenlijk vrij ongewoon voor projecten van deze omvang. Het bedrijf dat aan het complex werkt, zegt dat ze op dit moment al meer dan 60% van het project klaar hebben.

Bij de aankondiging van het project gaven ze aan dat de langste skibaan ter wereld een onderdeel van het complex zou zijn. Toen zeiden ze dat de baan 1,2 kilometer lang moest worden. Dat is bijna het dubbele van de langste banen van dit moment. Deze zijn 620 en 640 meter lang en liggen in Frankrijk en Duitsland. Dat de baan ook echt daadwerkelijk 1,2 km lang wordt, is nog niet officieel bevestigd. Er gaan wel geruchten rond dat de baan 750 meter of 1 kilometer lang wordt. Als dat waar is, zal het even goed de langste baan ter wereld worden.

 

Meydan One

Deze skibaan is onderdeel van de nieuwe Meydan One, een enorm mall complex. Als dit mega complex klaar is, kan Dubai het lijstje ‘de grootste … ter wereld’ weer aanvullen. Dan vind je hier namelijk de grootste woontoren ter wereld van meer dan 700 meter hoog en dus de langste skibaan van de wereld. Daarnaast komt er onder andere ook nog een lagune met een 500 meter breed strand, 580 retail outlets en nog veel meer. Hoe het er precies uit gaat zien, zie je in de video hieronder.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in