Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

De kansen op een witte kerst nemen af

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De spanning stijgt bij de skigebieden. Elke dag zonder sneeuwval is er eentje teveel. De kans dat we een witte kerst krijgen wordt steeds kleiner en ook de skigebieden beginnen zich dat te realiseren, aldus de Tiroler Tageszeitung. 

“Alles wat nu niet valt gaan we heel erg missen als de kerstvakantie begint”, aldus een meteoroloog bij weerdienst UBIMET. De voorspellingen voor de komende week zijn redelijk betrouwbaar en geven aan dat er nog geen sneeuw gaat vallen. In de nachten is het koud, maar overdag kunnen de temperaturen wederom stijgen tot ver boven het vriespunt. Geen gunstige voorspellingen voor de skigebieden in Oostenrijk. Gelukkig viel er gisteren in verschillende delen van de Alpen wel een beetje sneeuw en staan de sneeuwkanonnen nu aan.

Als er naar het verleden gekeken wordt dan zijn deze weersomstandigheden vaker voorgekomen. In 2013 werd er in Jenbach en Kufstein een temperatuur gemeten van 18 graden, wat veroorzaakt werd door een föhnwind met een snelheid van 176 km per uur. Het is afhankelijk per jaar, want er zijn ook winters geweest waarbij er rond kerst 96 cm sneeuw is gevallen in Innsbruck. 

Wie op zoek is naar gegarandeerde sneeuw, moet de hogergelegen skigebieden gaan opzoeken. Hierbij moet je uiteraard denken aan de gletsjergebieden, maar ook Obergurgl en de Zillertal Arena liggen er op dit moment goed bij. 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in