Nieuwsalert per mail ontvangen

De helft minder lawine-ongevallen in Tirol

Tot nu toe hebben er in Tirol nog maar zes lawine-ongevallen plaatsgevonden. In vergelijking met vorige jaar is dit aantal gehalveerd en wordt dan ook als zeer positief ervaren in de skigebieden in Tirol. De plaatselijke hulpdiensten waarschuwen en zijn nog steeds op hun hoede, want ook in het voorjaar zijn de kansen op grote lawines aanwezig.

De reden voor de gunstige ontwikkeling dit jaar, is voornamelijk bepaald door het zachte weer, aldus Rudi Mair van de lawine waarschuwingsdienst van het land. Aan de noordkant van de Alpen was er gemiddeld weinig sneeuw waarin de temperatuur ook een lange periode zeer zacht was. Het risico op lawines was gedurende de hele winterperiode een stuk minder.

Drie atypische lawine ongelukken
Van de zes ongevallen waren er zelfs drie die niets te maken hadden met een typische lawine-ongeluk. Zo kwam er een slachtoffer om het leven doordat hij in een opruim voortuig zat op het moment van de lawine, is er een slachtoffer omgekomen omdat hij net op de verkeerde plaats was en is er een Duitser bij de Stubaier Gletsjer omgekomen, omdat hij zijn ski buiten de piste moest oppakken.

Lawine experts laten weten dat het risico op lawines nog steeds aanwezig is en dat iedereen voorzichtig moet blijven tot het einde van het seizoen.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in