Nieuwsalert per mail ontvangen

De Grossglockner Hochalpenstrasse wordt weer sneeuwvrij gemaakt

De Grossglockner Hochalpenstrasse is één van de mooiste routes van Europa voor automobilisten en motor liefhebbers en verbindt de deelstaat Salzburg en Karinthië met elkaar. Op het moment dat de weg weer sneeuwvrij gemaakt wordt dan is dat voor veel mensen het signaal dat de winter weer voorbij is. Ondanks de geringe sneeuwval van afgelopen seizoen is op het hoogste punt nog een sneeuwmassa gemeten van vier meter hoogte. Op dit moment zijn de medewerkers weer druk bezig met het sneeuwvrij maken van de weg zodat deze van mei tot november weer begaanbaar is.

In totaal heeft de weg een lengte van 47,8 km en leidt het naar de hoogste berg van Oostenrijk, namelijk de Grossglocker. Deze heeft een hoogte van 3.798 meter en staat bekend om de Pasterze gletjser. De route heeft maar liefst 36 haarspeldbochten en is daardoor een geweldige route voor motorclubs.

De onderstaande foto’s geven een duidelijk beeld van de werkzaamheden die op dit moment verricht worden om de weg sneeuwvrij te maken. Zoals je ziet ligt er nog een flink pak sneeuw!

Grossglockner Hochalpenstrasse I
Grossglockner Hochalpenstrasse III
Grossglockner Hochalpenstrasse IV
Grossglockner Hochalpenstrasse V
Grossglockner Hochalpenstrasse VI
Grossglockner Hochalpenstrasse VII

 

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in