Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

De goedkoopste én duurste skigebieden van Europa op een rij

Wintersportredacteur

Voor een dubbeltje op de eerste rij of juist groot uitpakken? Het laatste is op wintersport überhaupt geen probleem en voor een goedkope wintersportvakantie moet je goed zoeken. Wintersport is nu eenmaal een dure sport. Maar waar raak je nou het snelst je geld kwijt en waar kun je voor een prikkie weg?

Tripadvisor heeft volgens de Zwitserse krant ‘20 Minuten‘ een prijsonderzoek gedaan onder 42 wintersportbestemmingen. Zij kwamen tot de conclusie dat je Zermatt beter kunt mijden als je nog wat geld in je zak wilt houden. Voor wintersporten voor een ‘spotprijsje’ moet je richting Bansko, dat ligt in Bulgarije. Onderzocht werden de kosten voor onderdak, skihuur, skiles, skipas en eten en drinken voor een vierkoppige familie. De resultaten zie je in het overzicht hieronder.

goedkoopste skigebieden

De Zwitserse skigebieden bevinden zich mede dankzij de sterke munteenheid in het land in het topsegment, maar ook Frankrijk komt vooral niet als goedkoop uit het onderzoek. In de Franse skigebieden is vooral het onderkomen duur volgens de reisadviseur. Voor de gunstigere wintersportreizen moet je naar Bulgarije, Spanje, Andorra of ‘gewoon’ naar Duitsland.

Ter vergelijking de prijzen in het duurste en goedkoopste gebied… In het Duitse Berchtesgaden kost een weekje wintersporten voor 4 personen gemiddeld 2571 euro en in Zermatt betaal je daar met 6494 euro flink veel meer voor. De moraal van het verhaal: wintersporten is niet goedkoop en kun je zo duur maken als je zelf wilt. Aan elke prijs hangen voor- en nadelen.

OOK INTERESSANT: WAT KOST EEN ACCOMMODATIE IN WELK LAND?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in